Universums godaste brownie. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Universums godaste brownie.

fav

Den är raw. Den är glutenfri. Den är vegan. Den är utan tillsatt socker. Den är i två lager – nötig i botten och silkeslen på toppen. Den är full av choklad. Den har ett täcke av kakao. Den är snart i din mun. Den är universums godaste brownie.

DSCF4455

Raw brownies
(på tok för få)

Botten:
1 dl valnötter
2 dl naturella cashewnötter
1 dl kokosflingor
10 medjooldadlar
1 dl kakaopulver
2 msk kallpressad kokosolja, mjukrörd
1/2 vaniljstång
1 nypa havssalt

Toppen:
10 medjooldadlar
2 msk kakaopulver
2 msk kokosolja, flytande
1/2 vaniljstång
1 nypa havssalt
1 tsk kakaopulver

Klä en form, cirkus maximus 15×15 cm, med bakplåtspapper. Hacka valnötterna grovt och ställ dem åt sidan. Kör cashewnötterna och kokosflingorna till ett fint mjöl i din mixer. Tillsätt: dadlar, kakaopulver, kokosolja, vanilj och salt och mixa. Vänd ner valnötterna i hela klabbet. Tryck ut massan i formen och ställ den i frysen medan du förbereder toppingen: mixa dadlar, kakaopulver, kokosolja, vanilj och salt till en slät smet. Ta ut botten ur frysen och bred toppingen ovanpå och pudra över kakaopulvret. Plasta in noggrant och in i frysen igen i 2 timmar (eller tills toppingen har stelnat). Skär upp i avlånga rutor och svimma av tillfredsställelse.

DSCF4477

Happy Friday cosiness!

Recept: “Hello green” av Josefin Jäger

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Annika skriver:

  Åh herregud. Är redan svårt beroende av er chaismoothie, och nu detta!?

 2. Vad är det speciella med just dom dadlarna? Är det ett märke eller en sort? O i så fall vad är skillnaden med dom och de man hittar i kartong i mataffären?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Det är en större och saftigare sort, dadlarnas Rolls Royce, och du hittar dem oftast i lösvikt i grönsaks/fruktdisken. Nackdelen är att de är mycket dyrare så det funkar bergis med vanliga eko-dadlar också!

 3. Johanna skriver:

  Hej!

  Vill bara varna andra: denna läckerbit är BEROENDEFRAMKALLANDE!!! Herregud, I’m in heaven 🙂

 4. Håller med Johanna. Försvinnande goda! Och jag körde med vanliga eko-dadlar och det gick jättebra.

 5. Amanda skriver:

  Använder du kokosolja med eller utan smak?

  Detta måste ju bestämt testas…

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej, vi använder kokosolja med smak….

 6. Sofia skriver:

  Vill också göra dessa brownisar, men har nötallergi i familjen. Går det att tänka ut något att ersätta cashew och valnötter med? Kan solrosfrön fungera? Eller kan man helt enkelt ta bort det ur receptet tro? Är det någon som prövat?

 7. Sophie skriver:

  Så gott! Jag har också använt vanliga eko dadlar och har haft halvtinade frysta hallon på toppen. Bryter av det superchokladiga asagott!
  Alla måste göra denhär kakan NU

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh så härligt!

 8. Så. Himla. Goda!
  Alltså – Sjuuuuukt goda! Ungarna vill ha dessa till lördagsgodis. Och även middag för den delen…

  1. Food Pharmacy skriver:

   Mmm …

 9. Karolin skriver:

  Jag gjorde den här till ett examensfirande (som en tårta), och det blev stor succé! Den serverades kyld och inte fryst, vilket gick jättebra. Bytte ut valnötter mot mandlar och cashewnötter mot rostade solroskärnor för att göra den nötfri. Åtminstone en person sa att det var det godaste veganska bakverk hen ätit, tusen tack för receptet!

  (Första gången jag gjorde denna var det med vanliga dadlar istället för medjool. Det gick bra men den blev stenhård för att dadlarna var mindre. Nästa gång kanske jag väger upp vanliga dadlar, medjool vägde ca 115 g för 20 stycken varav 24-25 g var kärnor.)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.