En uppmuntrande ALE/AGE-mätning för oss med begynnande 40-årskris. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

En uppmuntrande ALE/AGE-mätning för oss med begynnande 40-årskris.

När vi började intressera oss för raw food trodde vi att hela grejen var att vitaminerna börjar kola vippen om man upphettar grönsakerna över 42 grader. De gör de förvisso, men enligt Stig är inte det ens hälften så illa som alla dumma gifter som börjar bildas vid upphettning. Vi snackar ALE och AGE. Vi snackar akrylamid (samma som fanns i Hallandsåsen). Och därför har vi så gott som slutat steka, rosta och grilla, och börjat laga allt på lite lägre temperaturer i ugnen i stället.

Så det klart att vi blev nyfikna när Birgitta Engberg hörde av sig och frågade om vi var intresserade av att göra en ALE/AGE-mätning. Det KLART vi var. Sagt och gjort, Birgitta packade ned sin lilla mätmanick i handväskan, satte sig på tåget och några timmar senare stod hon i vår hall.

Det hela gick till så här:

Vi la armen på scannern och några sekunder sedan blippade den till och berättade för oss 1) vilken nivå av ALE/AGE vi har i kroppen och 2) vilken ålder vår kropp har. Superspännande, och enligt Birgitta ger scannern exakt samma värde som en biopsi (nål+vätska), fast utan kladdet då.

Det är såklart viktigt att poängtera att Birgitta inte är någon läkare och inte ställer några diagnoser, men får man ett ovanligt högt värde brukar hon däremot råda den personer att gå och titta lite närmre på sina värden hos sjukvården. Vanliga sjukdomsgrupper som har förhöjda AGE-värden är: allergiker, autoimmuna sjukdomar, Parkinson, stroke, diabetes typ 2.

Skarmavbild 2015-05-04 kl. 11.18.25

Hur det gick? Tackar som frågar, över förväntan faktiskt. Faktum är att vi båda var yngre än vad som står i passet. Och det är ju precis det vi brukar påminna våra vänner och inte minst varandra om när 40-årskrisen harklar sig lite för högt för att fånga vår uppmärksamhet:

Att ålder bara är en urfjantig liten siffra.

Vill du komma i kontakt med Birgitta så hittar du henne på truage.eu.com/1442563. Och vill du veta varför Mia har en alldeles för genomskinlig blus på sig på bilden så har Mia tyvärr inget bra svar på det.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Victor skriver:

  Nu blir man ju nyfiken på att gå o “testa sig” precis som ni gjorde. Länken till Birgitta blev jag inget klokare av. Verkar vara nåt stort amerikanskt företag bara.

  Kan man göra samma/liknande tester på vårdcentraler/sjukhus? Och vad säger man, ale-mätning?

 2. Birgitta Engberg skriver:

  Hej Victor !
  Pa forsta sidan uppe pa hogra sidan, finns “Kontakta mig”
  Jag vet att man pa olika sjukhus, vardcentraler har borjat ha denna Scanner, sa inom kort, sa finns den nog mer tillganglig !!

 3. Birgitta Engberg skriver:

  Ni får gärna komma i kontakt med mig på min mail-adress:

  engberg.birgitta@gmail.com

  Det går lättare än adressen som nämnts i reportaget !!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.