Aprilsvepet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Aprilsvepet.

Jo, april ringde ju till PRV och bytte namn till maj så det har blivit dags för ett månadssvep, några dagar för sent såklart som traditionen bjuder.

_O1_1240

Månadens största nyhet var ju förstås att en grupp forskare på Karolinska Institutet har valt ut Stigs superprobiotika – Synbiotic 2000 – till en stor studie om sambandet mellan ADHD och tarmfloran. Stigs avancerade probiotika har sedan länge i en serie studier visat sig ge dramatiska förbättringar vid ett stort antal olika kliniska tillstånd, inte minst efter levertransplantation och vid kritiska tillstånd i intensivvården. Och därför är det oerhört glädjande att probiotikan nu också ges möjlighet att prövas vid svåra neuropsykiatriska tillstånd. Grattis Stig!

regnbagssallad7

Några dagar senare publicerade vi en intervju med cancerläkaren David Stenholtz om sambandet mellan cancer och kost. Oj vilken intressant läsning. Fördjupa dig här.

Webb

Redan samma vecka publicerade vi en studie som visar att det bara är mellan 5 och 10% av all cancer som sannolikt styrs av gener och och att resten bestäms av vår livsstil. Läs här.

Skarmavbild 2015-05-07 kl. 19.55.12

Två nya böcker i bokhyllan. “Eat Clean” av Kristina Andersson läste vi på dagarna och “Kvinnan på tåget” av Paula Hawkins på nätterna. Bägge rekommenderas!

Skarmavbild 2015-05-07 kl. 19.55.30

Med april får man ju ljusa kvällar och bra promenadväder på köpet, så vi passade på att lyssna ikapp alla missade avsnitt på Värvet. Månadens bästa? Svårt att välja men geniet Lena Andersson ligger ju synnerligen bra till.

DSCF6394

Eeeh vi gick ut i trädgården och plockade eeeh ogräs och gjorde eeeh te (recept här) och sedan fick vi eeeh mersmak och började eeeh bada i avkok av eeeh brännässla och eeeh mynta och sedan gjorde vi eeeh soppa (recept nästa vecka) och eeeh vart ska det här sluta?

DSCF4480

DSCF4396

Månadens populäraste recept? Jämt tredagarsstubb mellan Mariannes rödbetssoppa och universums godaste brownies.

dscf6037

Vi började publicera våra privata inköpslistor varje söndag, perfekt för alla latmaskar!

DSCF4639

Helt ärligt skulle vi kunna hålla på hela dagen men vi avrundar med den här bilden, dels för att det är ett så himla bra tips till alla föräldrar som har panik över att de inte får i sina barn tillräckligt med näring men mest för att Ninni är så jädrans söt. Tipset hittar du här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.