Cirka en av tio svenskar har magsmärtor orsakade av IBS. Nu ska Kostfonden ta reda på varför. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Cirka en av tio svenskar har magsmärtor orsakade av IBS. Nu ska Kostfonden ta reda på varför.

Visste du att magproblem är en av de vanligaste orsakerna till varför barn besöker läkaren? Och trots detta saknas det fortfarande effektiva behandlingar. Både barn och vuxna lever i åratal med problemen och en del vågar inte ens lämna hemmet pga risken att inte hinna till toaletten i tid. Barn hamnar efter i skolan och vuxna har svårt att sköta sina jobb.

Vi har ju hållit tummetott för Kostfonden tidigare och nu är det dags igen. För hör på det här:

Nu anslår fonden 600 000 kronor till forskare som vill utvärdera kolhydraters roll vid IBS. Mindre studier pekar på ett samband, men kunskapen är ännu begränsad. Genom att stödja forskning som utvärderar effekten av olika mängder kolhydrater och/eller olika former av kolhydrater vid IBS hoppas Kostfonden få fram en ny behandling vid IBS, och på så sätt kunna hjälpa tusentals människor att må bättre i sin vardag.

Vill du vara med och stödja denna typ av jätteviktig industrioberoende superforskning? Ja, då är du varmt välkommen att lämna ett bidrag på Kostfonden.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.