Dagens outfit! Grön banan. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Grön banan.

Det syns kanske inte på bilden men i helgen lufsar vi runt med gröna bananer i magen. Till skillnad från gula (mogna) bananer som är fulla av massa socker, är gröna bananer nämligen fulla av bl a pektin som har omfattande positiva effekter på kroppen. Tänk på att välja eko-bananer också, vanliga bananer är som du kanske hört riktigt hårt besprutade. Go green bananas!

Jeans: Acne. T-shirt: COS. Pumps: Birkenstock. Grön banan i magen: Ica Stop.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Jag läste om Stigs intresse för fibrerna i grön banan och har funderat på hur man kan inkludera det i kosten. Grön banan är inte jättegott att glufsa i sig som man gör med mogen banan.
    I Brasilien talar “hälsovänner” också om de finfina fibrerna i grön banan och gör något som kallas biomassa. Det är kokta, riktigt gröna bananer som mixas till en slät smet. Biomassan kan ersätta créme fraiche och grädde i matrecept, men också ersätta mjöl i bakning. Hittade även recept på chokladmousse av biomassa.
    Intressant tycker jag! Vad tycker ni?

    Mvh
    Julia

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.