Skruttungarna rekommenderar: Ugnsbakad torsk och tomatsås med ingefärssting. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Skruttungarna rekommenderar: Ugnsbakad torsk och tomatsås med ingefärssting.

fav

I dag ska vi laga en helt vanlig vardagsmiddag. Vi vill redan nu passa på att varna för alldagliga bilder. Det finns inget exotiskt eller glamouröst över det här inte. Och det är kanske inget du bjuder långväga gäster på. Det är frystorsk och tomatkross. Och så lite antiinflammatorisk ingefära, lantbuljong, vitlök och kokosolja. Inte mer. Inte mindre.

DSCF2059

Men ändå. Så gott.

Ugnsbakad torsk och tomatsås med ingefärssting
(4 portioner)

400 g fryst torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket (500 g) krossade tomater
1 bit finriven ingefära
1 msk lantbuljong
1 msk kokosolja
salt och peppar
Persilja

Såsen görs på tre röda: hacka allt grovt och mixa i 30 sek. Placera den tinade fisken i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och pudra varsamt med persilja. In i ugnen på 60 grader (om du har en ugnstermometer så kan du ställa den på 55 grader). Vänta i cirka en timme. Servera med quinoa som du rör ihop med lite kokosolja och barnens favoritgrönsaker.

DSCF2103

DSCF2100

Gott som tusan, tyckte den lilla skruttungen.

Print

Ugnsbakad torsk och tomatsås med ingefärssting

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

400 g fryst torsk

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g krossade tomater

1 bit finriven ingefära

1 msk lantbuljong

1 msk kokosolja

salt och peppar

Persilja

Instruktioner

Såsen görs på tre röda: hacka allt grovt och mixa i 30 sek. Placera den tinade fisken i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och pudra varsamt med persilja. In i ugnen på 60 grader (om du har en ugnstermometer så kan du ställa den på 55 grader). Vänta i cirka en timme. Servera med quinoa som du rör ihop med lite kokosolja och barnens favoritgrönsaker.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.