Ett skepp kommer lastat med veckans inköpslista! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Ett skepp kommer lastat med veckans inköpslista!

Det är söndag och det är dags att planera vad vi ska äta i veckan. Den här veckan vankas det ingefärsdoftande “wok” (på låg temperatur under lock, du känner väl oss vid det här laget?) som vi gör dubbel sats av och äter i dagarna två. Dessutom blir det KRAV-märkt lax i ugn med potatismos (som vi råkar tappa lite jordärtskocka i) och Yogayamas nässelsoppa. Kurr kurr.

Laxen behöver förresten inget recept, den görs i ugn på 60 grader med några stänk olivolja, citron, salt och peppar och serveras med ett mos gjort på två tredjedelar kokta potatisar och resten kokt jordärtskocka som vi snabbt vispar ihop med lite salt och vitpeppar. Ett himla bra sätt att få i barnen jordärtskocka, har vi upptäckt!

Inköpslista:
400 g lax
några potatisar
några jordärtskockor
vitlök
3 broccoli
1 rotselleri
2 gula lökar
brännässlor
muskot
havregrädde
1 zucchini
2 gula paprikor
2 stora morötter
ingefära
honung
pistagenötter
sesamfrön
grönsaksbuljong
4 ägg
bovetemjöl
havreflingor
kokosolja

Recept:
Lax med mos på potatis och jordärtskocka (se “recept” lite längre upp)
Härlig wok med ingefärssting
Yogayamas nässelsoppa (recept publiceras på onsdag) och våra pannkakor

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.