Gifter som kommer från tarmen. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Gifter som kommer från tarmen.

Ikon_professorns_spaltI flera av Stigs tidigare krönikor har han skrivit om gifter och dess negativa effekter på kroppen. Vi har fått lära oss om världsgifter och om gifter som bildas när vi upphettar maten, och i dag ska vi fördjupa oss i gifterna som kommer från vår egna tarm.

Dagens krönikan handlar om patienter med dålig tarmflora i allmänhet, och njursjuka i synnerhet. Patienter med kroniska sjukdomar och framför allt njursjuka lider nämligen ofta av svår kronisk trötthet, som många gånger beror på en dåligt fungerande tarmflora och ansamling i kroppen av olika sorters gifter. När kroppen bryter ned proteiner frisätts alltid sk uremiska toxiner, som vi normalt kissar ut men som hos den njursjuke kan ge svåra komplikationer.

Här spelar hälsan i grovtarmen en avgörande roll – det är nämligen här som huvudparten av dessa gifter bildas. En väl fungerande tarmflora kan effektivt underlätta både nedbrytning och eliminering av de uremiska toxinerna, men hos den njursjuke har man kunnat identifiera nästan 100 olika gifter. Dialys klarar av att eliminera huvudparten av dem, men den har sina begränsningar och studier visar att ett daglig intag av effektiva synbiotiska och probiotiska produkter kan eliminera kvarvarande gifter.

Läs hela krönikan här (och glöm inte att mata dina goda tarmbakterier med massa råa grönsaker, magnesium och probiotika varje dag).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.