Veckans spaning! Marknaden för glutenfritt växer så det knakar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Veckans spaning! Marknaden för glutenfritt växer så det knakar.

Sedan vi började blogga för drygt ett halvår sedan har vi utvecklat en helt ny sorts superkraft. Vi har inte riktigt fått till ett namn på den än, men det går i alla fall ut på att vi numera har en selektiv örnsyn som liksom zoomar in på vissa specifika ord när vi läser tidningen/surfar. Ett av dessa ord är “tarmflora”, numera omöjligt för oss att missa. Samma sak med “antiinflammatorisk kost”. Och så “gluten” då förstås, som det här inlägget ska handla om.

I går zoomade nämligen vår nya superblick in på nyheten att marknaden för glutenfria produkter har vuxit med 44% på mindre än tre år (2011-2013). Den amerikanska marknaden för gluten förväntas växa från 10.5 miljarder dollar till 15.6 miljarder dollar, och den engelska marknaden är inte mycket sämre den: den förväntas växa från 395 miljoner dollar till 931 miljoner dollar fram till 2017.

Goda nyheter för oss med glutenintollerans i familjen, och nu håller vi tummar och tår för att detta bidrar till att kvaliteten på glutenfria produkter ökar. I dag finns det tyvärr ett överskott av dåliga produkter bland de glutenfria varorna, så glutenfritt är inte i sig en “nyttighetsstämpel”.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej, tack för bra blogg Vilka glutenfria produkter kan ni rekommendera ?
  Med vänlig hälsning, Anna

 2. ulrika vestin skriver:

  Det jag inte gillar är att istället för gluten så finns det ofta glutenfri vetestärkelse och jag tål inte det heller. / Ulrika Vestin

  1. Food Pharmacy skriver:

   Instämmer!

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.