Veckans spaning! Marknaden för glutenfritt växer så det knakar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Veckans spaning! Marknaden för glutenfritt växer så det knakar.

Sedan vi började blogga för drygt ett halvår sedan har vi utvecklat en helt ny sorts superkraft. Vi har inte riktigt fått till ett namn på den än, men det går i alla fall ut på att vi numera har en selektiv örnsyn som liksom zoomar in på vissa specifika ord när vi läser tidningen/surfar. Ett av dessa ord är “tarmflora”, numera omöjligt för oss att missa. Samma sak med “antiinflammatorisk kost”. Och så “gluten” då förstås, som det här inlägget ska handla om.

I går zoomade nämligen vår nya superblick in på nyheten att marknaden för glutenfria produkter har vuxit med 44% på mindre än tre år (2011-2013). Den amerikanska marknaden för gluten förväntas växa från 10.5 miljarder dollar till 15.6 miljarder dollar, och den engelska marknaden är inte mycket sämre den: den förväntas växa från 395 miljoner dollar till 931 miljoner dollar fram till 2017.

Goda nyheter för oss med glutenintollerans i familjen, och nu håller vi tummar och tår för att detta bidrar till att kvaliteten på glutenfria produkter ökar. I dag finns det tyvärr ett överskott av dåliga produkter bland de glutenfria varorna, så glutenfritt är inte i sig en “nyttighetsstämpel”.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.