Raw nötfria arraksbollar (som inte smakar direkt äckligt om du förstår vad vi menar). – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw nötfria arraksbollar (som inte smakar direkt äckligt om du förstår vad vi menar).

fav

I dag ska vi, precis som rubriker antyder, baka utan nötter. ”Men va tusan, är det fel på nötter nu också?” stönar du med rynkad panna. ”Nej, tvärtom… ” tröstar vi och fortsätter: ”… men det finns ju faktiskt dom som är allergiska”. Så, det här receptet är till alla er som inte tål nötter (och alla ni andra där ute vars munnar börjar vattnas bara av att läsa ordet ARRAK).

IMG_0124

Och nu håller allihopa tummetottisarna för att ingen är allergisk mot kokos.

Arraksbollar
(det står cirka 20 små i receptet men vi fick snarare ihop hälften)

10 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk riven kokos
2 msk kakao (helst rå men vanlig funkar också fint)
1-2 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
2-3 tsk arraksarom
riven kokos att rulla i

Mixa. Rulla. Ät. Le.

IMG_0128

Vi hade ingen arrak i barskåpet så vi fubbade med sådan där fejkarom. Innehållsförteckningen på den är såklart inte helt hundra men vi tröstar oss med att det bara är två teskedar det rör sig om och att vi inte äter dom varje dag (även om vi har stor lust att börja göra detta pga total smaksensation).

Recept: Anja Forsnor

Print

Arraksbollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

10 färska urkärnade dadlar

2 msk kokosmjöl

1 msk kokosolja

1 msk riven kokos

2 msk kakao (helst rå men vanlig funkar också fint)

12 msk vatten

1/2 tsk vaniljpulver

23 tsk arraksarom

riven kokos att rulla i

Instruktioner

Mixa. Rulla. Ät. Le.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.