Raw Salted Caramel med cashewnötter, kokos och dadlar. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Raw Salted Caramel med cashewnötter, kokos och dadlar.

fav

Mia: Nå, vad tycker du?

Emil: Oj. Den här var ju vansinnigt god. Den ser ut lite som en dubbelnougat. Mmm… Får man ta en till? Den var ju fruktansvärt god. Jag tar gärna en till om jag får?

Mia: Gört.

Emil: Mmm… Shit. Det här var ju sjukt gott. En sån här till kaffet, det är trevligt. Är dom jobbiga att göra eller?

IMG_0740

Mia: Inte speciellt.

Emil: Mmm. Konsistensen är ju väldigt trevlig också. Får man ta en till?

Mia: Absolut.

Emil: Alltså, hade dom haft såna här på Gateau så hade jag inte köpt något annat. Det här är så mycket bättre än Gateau. Shit vad gott. Är det vanligt salt i dom?

Mia: Ja… (vad menar han?)

IMG_0755

Emil: Shit. Mmm. Shit. Mmm. Sjukt gott. Får man ta en till?

Mia: Dom är slut.

Emil: Shit vad synd. Det var mycket tråkigt att dom var slut.

IMG_0758

Raw Salted Caramel
(för få enligt vissa)

Cashewbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Mixa rubb och stubb och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfilm eller bakplåtspapper.

Kola:
20 medjooldadlar (urkärnade)
1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt
1 tsk bourbonvanilj

Mixa allt LÄNGE. När du tror att du är klar så mixar du lite till. Kolan ska verkligen bli till en kola: blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen.

Recept: “Green sweets and treats” av Erika Billysdotter

 

Print

Raw Salted Caramel

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

Cashewbotten:

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

1 msk honung

1 msk mjuk kokosolja

1 nypa salt

Kola:

20 medjooldadlar (urkärnade)

1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt

1 tsk bourbonvanilj

Instruktioner

Cashewbotten:

Mixa rubb och stubb och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfilm eller bakplåtspapper.

Kola:

Mixa allt LÄNGE. När du tror att du är klar så mixar du lite till. Kolan ska verkligen bli till en kola: blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.