Så får du ut de himla kärnorna ur ett granatäpple på 30 sekunder (utan att färga köket rött). – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Så får du ut de himla kärnorna ur ett granatäpple på 30 sekunder (utan att färga köket rött).

Jo, vi la ju upp ett recept på en raw Key Lime Mousse i går som var dekorerad med granatäpplekärnor. Och nu slog det oss plötsligt – alla kanske inte vet hur man skalar ett granatäpple? Genom åren har vi testat många varianter som att rulla och banka och filéa och sabrera, men detta är garanterat ett av de snabbaste och minst kladdiga sätten.

DSCF6484

1 Börja med att halvera äpplet.

DSCF6489

2 Lägg det i en bunke med vatten.

DSCF6490

3 Skala äpplet under vattnet och hokus pokus filiokus så flyter kärnhuset upp till ytan medan kärnorna sjunker till botten. Häll av vattnet ink kärnhus.

DSCF6500

4 Några fläckar inom synhåll? Nä, tänkte väl det.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Joel skriver:

    Ni sköljer ju bort det gottiga!

    Börja rulla, banka och kladda med träslevar igen är mitt tips.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, instämmer i att “the juicy stuff” går förlorat. I det här receptet passar det dock väldigt bra med “torra” granatäpplekärnor som inte kladdar ned moussen, men i andra fall kanske lite kladd inte är hela världen. Ha en fin dag!

  2. Joel skriver:

    Kommer det ingen kokbok snart? Bara grönkålssmoothien med körvel är värd en egen bok tycker jag.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Haha, vad KUL att du gillar grönkålssmoothien, den har vi själva levt på hela vintern. Kokbok står på bucket list!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.