Till er tjänst, veckans inköpslista! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Till er tjänst, veckans inköpslista!

Hoppla hoppla, söndag igen. Vi vaknar av en tjurskallig solstrimma, kravlar oss upp ur sängen, letar efter glasögonen i en kvart (-4,50 på båda ögonen + brytningsfel), hittar dom tillslut (i hallen), släpar oss till köket, brygger en kopp kaffe och sätter oss och tänker igenom veckans meny. Som vanligt planerar vi bara vad vi ska äta måndag tom torsdag och så äter vi rester en av dagarna. Den här veckan blir det den tomatöverbakade torsken som får gå på repeat. Tre rätter att laga. Handla redan i dag så har du gjort halva jobbet!

Vi blev så glada när vi sprang på receptet på torsken eftersom det var en variant som vi inte provat. Kanske åker upp på bloggen om den blir god? Redan nu planerar vi att göra små förändringar som att sänka temperaturen på ugnen till 60 grader, byta ut grädden mot havregrädde och skippa osten. Och så äter vi den nog med quinoa som vi blandar upp med lite grönsaker. Typ så.

servering

Jo, en sak till. Vi försöker verkligen att hitta vardagsrecept som går fort och som inte har så galet många ingredienser. Som makrillen som vi ska laga i morgon, t ex. Två ingredienser!

Inköpslista:

500 g squash
cayennepeppar
4 dl kokosmjölk
lantbuljong
400 g kokta kikärter
1 msk olivolja
25 g pumpafrön
800 g fryst torsk
2 gula lökar
500 g krossad tomat x 2
havregrädde
oregano
400 g fryst makrill
fryst dill
potatis
grönsaker som du kan göra en regnbågssallad på (t ex broccoli, rödkål, spenat och morötter)

Recept:

Tomatöverbakad torsk
Mariannes squash- & kikärtssoppa (recept läggs upp på onsdag)

Makrill i ugn

För dig som vill ha lite knäckebröd till soppan:

Mariannes knäckebröd

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.