Hemlig pesto med hasselnötter, broccoli och basilika. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Hemlig pesto med hasselnötter, broccoli och basilika.

fav

Alla barn är olika. Vissa älskar grönsaker, andra vill rulla sig i kött och Juni skulle inte banga lite parmesan i sin havregrynsgröt. Ja, du vet. Barn.

Men för kategorin “barn som vägrar grönsaker” är i alla fall det här receptet något vi kan rekommendera. Vi snackar pesto. Med gröna hemligheter.

DSCF4163

Dessutom är den helt vegan, dvs utan parmesan. MEN SMAKAR DET FORTFARANDE PESTO DÅ? (vrålar någon, oklart vem)

You bet, käre någon.

Broccolipesto

1 stor broccoli
En näve basilika
1/2 citron, juice
1/2 cup hasselnötter
2 vitlöksklyftor
1/2 cup olivolja
2 msk vatten
salt & peppar

Hiva ned allt i en blender och pulsa i typ en minut. Smaka av och lägg till mer olivolja eller vatten om peston känns för torr, och salta eller peppra om du får feeling. Bred rikligt med pesto på några fiskfiléer och pang in i ugnen på 60 grader och vänta cirka en timma. Mums!

DSCF4208

Ikon_science-08Tja ba vegan!
För veganer och andra som inte äter mjölkprodukter är broccolin en helbra kalciumkälla. Kalcium behövs bl a för skelettets uppbyggnad och underhåll, och är viktigt för att kroppens muskler ska fungera normalt.

 

Recept: härliga Green Kitchen Stories

Print

Broccolipesto

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

1 stor broccoli

1 näve basilika

1/2 citron, juice

1/2 cup hasselnötter

2 vitlöksklyftor

1/2 cup olivolja

2 msk vatten

salt & peppar

Instruktioner

Hiva ned allt i en blender och pulsa i typ en minut. Smaka av och lägg till mer olivolja eller vatten om peston känns för torr, och salta eller peppra om du får feeling. Bred rikligt med pesto på några fiskfiléer och pang in i ugnen på 60 grader och vänta cirka en timma. Mums!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.