Yes, nu sätter man varningstexter på läsk! – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Yes, nu sätter man varningstexter på läsk!

Det kommer väl inte direkt som en chock att socker är beroendeframkallande och farligt för hälsan, men ändå slukar folk mer socker än någonsin. I genomsnitt äter vi ungefär 45 kg raffinerat vitt socker per person och år och motsvarande siffra för det socker vi dricker i form av saft och läsk är drygt 90 liter per person och år. Harold Goldstein, executive director på California Center for Public Health Advocacy, menar att om ett barn dricker en burk läsk per dag ökar det sannolikheten för att barnet senare i livet blir överviktigt med 60 procent. För vuxna gäller samma sak, men sannolikheten ökar då “bara” med 26 procent.

Därför är det så glädjande nyheter att San Fransisco just röstat igenom en lag som kräver att läskproducenterna, på samma sätt som tobaks- och alkoholproducenterna, sätter varningtexter på sina flaskor och burkar och i sin reklam. I varningstexterna måste läskbolagen berätta att deras dryck kan leda till både övervikt, diabetes och karies.

Vi har tidigare efterfrågat politisk reglering för att komma till bukt med folkhälsan och våra skenande sjukvårdskostnader, och detta känns som ett bra första steg.

Go San Fransisco och se och lär Rosenbad!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.