Kids, Recept

Raw vegan curry med marinerade champinjoner och lök.

För ett par veckor sedan trillade vi över ett så himla trevligt recept på en raw curry. Himla trevligt för att 1) det var så enkelt/gick så snabbt/innehöll så få ingredienser och 2) det var så galet gott. Häng med så berättar vi hur vi gjorde:

DSCF2035

1 Mät upp 1/4 cup cashewnötter, 1 cup vatten, 1 tsk curry, 1/4 cup hackad lök och salt och peppar, och mixa tills soppan blir fin och gräddig. Sluta mixa.

DSCF2039

2 Blanda 1 1/2 cup fint skivade champinjoner, 1/4 cup hackad lök, 1 tsk citronjuice, 1 tsk tamarisås och generöst med färsk koriander, och vänta medan grönsakerna tar smak av marinaden. Sluta vänta.

DSCF2047

3 Häll curryn över champinjonerna eller champinjonerna över curryn och ät. Förslagsvis med en sked.

IMG_0709

4 Slicka skålen ren utan att skämmasochmenhallå VÄNTA lite nu… Varför dyker det plötsligt upp en ugnssäker form med tre torskfiléer mitt i receptet på raw curry? Jo du, det ska vi genast förklara:

För att om du halverar mängden vatten och curry i soppan så får du i stället: en sås. Och häller du såsen över några fiskfiléer i en ugnsfast form och värmer hela baletten på 60 grader i ugnen så har du inom en timme: en väldigt god fiskrätt som hela familjen gillar.

Och det är ju också himla trevligt.

Geniet bakom receptet: www.thisrawsomeveganlife.com

stamp-glutenfreestamp-milkfreestamp-vegetarian


Kommentarer
anna skriver:
3 juni, 2015 kl. 13:33

haha ser gott ut och fullkomligt fnittar när jag läser era texter.
vill mest säga det och tack för fin, bra, nyttig o grym info och inte minst inspiration….

//anna

Sofia skriver:
27 juli, 2016 kl. 21:21

Det här är jättegott!!! Och väldigt enkelt. Kan rekommendera kall potatis till om man känner att det behövs lite mer kolhydrater. Och jag hade tyvärr ingen koriander men kan säga att det funkade jättebra med bladpersilja.

Fanny skriver:
10 oktober, 2016 kl. 17:08

Ni är så fantastiska! Tack för att ni gör det roligt att äta nyttigt, men framför allt (och bäst av allt), gör det roligt att äta mat som är bra för kropp och knopp. Att ni tar fantastiska bilder som inspirerar till matlagningen är bara pricken övet i:et. Att få surfa in på er blogg ger mig energi och fullt med inspiration, en av mina höjdpunkter på kvällen. Jag vill aldrig sluta läsa er blogg! PS sättet ni skriver på är fullkomligt genialiskt. Sluta aldrig med det heller! Många och varma kramar från Fanny

    Food Pharmacy skriver:
    10 oktober, 2016 kl. 20:14

    Vet knappt i vilken ände vi ska börja tacka men: tack för alla fina ord! Otroligt kul att höra att vi ger någon så mycket energi och inspiration – precis vår avsikt. Kram på dig!

Kommentera

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.

Observera att du måste få en godkänd kommentar
från en admin innan dina kommentarer visas.