Recept på rabarbermousse (utan bild på rabarbermousse). – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Recept på rabarbermousse (utan bild på rabarbermousse).

fav

Oh well, vi befinner oss alltså på landet och visst det är superfint med massa segelbåtar och glada fiskmåsar och små sjöbodar men så gick kameran plötsligt sönder. Mhm. Och sedan började internet att strula. Yes honey. Och mobilkameran var så klart full med massa suddiga bilder på husrenovering och barn. You hear us. Och när vi äntligen hade lyckats tömma mobilkameran och fixat internet och tankat över bilderna och redigerat dom så visar det sig att bilderna på själva moussen är 1) pyttesmå och 2) gula (vilket är helt j***a ologiskt, en rabarber är ju som bekant röd).

FullSizeRender-5

Och det är ungefär då man bryter ihop. Om man inte råkar ha en raw rabarbermousse till hands. Då tröstäter man den i stället.

Rabarbermousse
(1 portion om du är på samma humör som vi, annars 2)

Två rabarberstjälkar
Två dadlar
2 msk kokosolja

Slit upp två rabarberstjälkar ur trädgårdslandet/fruktdisken och leta fram en burk kokosolja och två dadlar. Skär några tunna strån från stjälken med en kniv och lägg dem i ett glas vatten så kan du använda dem att dekorera desserten med lite senare. Skiva rabarbern slarvigt och lägg ned den tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull. Värm på låg temperatur tills rabarbern mjuknat. Ta av kastrull. Låt svalna och mixa sedan med dadlar och kokosolja. Stjälp upp i små glas, dekorera med rabarberlockarna och låt stå i kylen en stund så att smeten stelnar och blir så där härligt mossig. Ät upp allting själv eller dela med dig. Och glöm inte ta en bild på mästerverket, du som kan.

Recept: Renée Voltaire

Print

Rabarbermousse

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 portion 1x
Scale

Ingredienser

2 rabarberstjälkar

2 dadlar

2 msk kokosolja

Instruktioner

Slit upp två rabarberstjälkar ur trädgårdslandet/fruktdisken och leta fram en burk kokosolja och två dadlar. Skär några tunna strån från stjälken med en kniv och lägg dem i ett glas vatten så kan du använda dem att dekorera desserten med lite senare. Skiva rabarbern slarvigt och lägg ned den tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull. Värm på låg temperatur tills rabarbern mjuknat. Ta av kastrull. Låt svalna och mixa sedan med dadlar och kokosolja. Stjälp upp i små glas, dekorera med rabarberlockarna och låt stå i kylen en stund så att smeten stelnar och blir så där härligt mossig.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.