Sommarbärpaj för alla skolavslutningar och midsommaraftnar och regniga sommartimmar. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Sommarbärpaj för alla skolavslutningar och midsommaraftnar och regniga sommartimmar.

fav

Alltså, vi har en ny favoritbok. Den heter “Green sweets & treats”, är skriven av Erika Billysdotter och ger oss fjärilar i magen. Man vill laga allt i boken. I dag föll valet på bärpajen. Nötig botten, massa färska sommarbär och cashewgrädde på toppen med en hint av vanilj. Orkar inte så gott.

DSCF4209

Överlag börjar vi tröttna på recept som innehåller femtusentrehundrasjuttiotvå dadlar och söka oss efter andra, lite mindre söta, recept. Med undantag för i dag då. Det här receptet innehåller 21 dadlar, vilket är något av ett dadelrekord. Vi halverade dock antalet och det gick också bra. Så kör lite på känn, som vanligt kommer man rätt långt på gammal hederlig magkänsla.

Sommarpaj med färska bär

Pajbotten:
3 dl mandlar
21 medjooldadlar, urkärnade
1 nypa vaniljpulver
2 nypor salt
3-4 dl färska bär

Cashewgrädde:
3 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar och sköljda
1 1/2 dl vatten
1 moget päron
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk psylliumfrön (vi uteslöt dem)

Börja med pajbotten. Mixa mandlarna och tillsätt sedan dadlarna en och en, vanilj och salt. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Gör cashewgrädden genom att mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fyll pajskalet med grädde och bär. Mums? Mums!

DSCF4210

Delarna i sig kanske inte är något att hurra för men kombinationen – KOMBINATIONEN – får oss att vilja brista ut i sång. Det gör vi förstås inte, pjuhu, men OM vi hade gjort det hade valet fallit på en tvåstämmig Amazing Grace.

DSCF4214

Sommar sommar sommar!

Print

Sommarpaj med färska bär

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 tårta 1x
Scale

Ingredienser

Pajbotten:

3 dl mandlar

21 medjooldadlar, urkärnade

1 nypa vaniljpulver

2 nypor salt

34 dl färska bär

Cashewgrädde:

3 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar och sköljda

1 1/2 dl vatten

1 moget päron

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

1 msk psylliumfrön (vi uteslöt dem)

Instruktioner

Börja med pajbotten. Mixa mandlarna och tillsätt sedan dadlarna en och en, vanilj och salt. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Gör cashewgrädden genom att mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fyll pajskalet med grädde och bär. Mums? Mums!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.