Sommarbärpaj för alla skolavslutningar och midsommaraftnar och regniga sommartimmar. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Sommarbärpaj för alla skolavslutningar och midsommaraftnar och regniga sommartimmar.

fav

Alltså, vi har en ny favoritbok. Den heter “Green sweets & treats”, är skriven av Erika Billysdotter och ger oss fjärilar i magen. Man vill laga allt i boken. I dag föll valet på bärpajen. Nötig botten, massa färska sommarbär och cashewgrädde på toppen med en hint av vanilj. Orkar inte så gott.

DSCF4209

Överlag börjar vi tröttna på recept som innehåller femtusentrehundrasjuttiotvå dadlar och söka oss efter andra, lite mindre söta, recept. Med undantag för i dag då. Det här receptet innehåller 21 dadlar, vilket är något av ett dadelrekord. Vi halverade dock antalet och det gick också bra. Så kör lite på känn, som vanligt kommer man rätt långt på gammal hederlig magkänsla.

Sommarpaj med färska bär

Pajbotten:
3 dl mandlar
21 medjooldadlar, urkärnade
1 nypa vaniljpulver
2 nypor salt
3-4 dl färska bär

Cashewgrädde:
3 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar och sköljda
1 1/2 dl vatten
1 moget päron
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk psylliumfrön (vi uteslöt dem)

Börja med pajbotten. Mixa mandlarna och tillsätt sedan dadlarna en och en, vanilj och salt. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Gör cashewgrädden genom att mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fyll pajskalet med grädde och bär. Mums? Mums!

DSCF4210

Delarna i sig kanske inte är något att hurra för men kombinationen – KOMBINATIONEN – får oss att vilja brista ut i sång. Det gör vi förstås inte, pjuhu, men OM vi hade gjort det hade valet fallit på en tvåstämmig Amazing Grace.

DSCF4214

Sommar sommar sommar!

Print

Sommarpaj med färska bär

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 tårta 1x
Scale

Ingredienser

Pajbotten:

3 dl mandlar

21 medjooldadlar, urkärnade

1 nypa vaniljpulver

2 nypor salt

34 dl färska bär

Cashewgrädde:

3 dl cashewnötter, blötlagda 2 timmar och sköljda

1 1/2 dl vatten

1 moget päron

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

1 msk psylliumfrön (vi uteslöt dem)

Instruktioner

Börja med pajbotten. Mixa mandlarna och tillsätt sedan dadlarna en och en, vanilj och salt. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Gör cashewgrädden genom att mixa alla ingredienser till en slät kräm. Fyll pajskalet med grädde och bär. Mums? Mums!

Kickstarta hösten!

MISSA INTE VÅR POPULÄRA FASTEHÄRMANDE 5-DAGARS KUR 4-8 SEPTEMBER

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Kiromej skriver:

    Har just hittat er blogg och vill brista ut i sång jag med! En fråga: var köper ni era storpack ekologiska kryddor, som gurkmeja t ex, vilket lär gå åt en del av?

    Tack för en underbar blogg!

  2. erika billysdotter skriver:

    Vad fint ni skriver och vad kul att ni gillar boken <3

    1. Food Pharmacy skriver:

      Gillar? ÄLSKAR!

  3. Testade att addera kanel i pajskalet och fylla det med tunt skivade äpplen sprinklade med citronsaft och mortlad kardemumma. Höstmys!!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Låter fantastiskt gott ju!

Kommentera

Lämna ett svar till Kiromej Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.