Ny forskning på kost och tarmflora – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Ny forskning på kost och tarmflora

Vår nya vän vetenskapsjournalisten Ann Fernholm gjort oss uppmärksamma på vikten av lågkolhydratkost. Överkonsumtion av snabba kolhydrater gör oss fetare och sjukare, typ 2-diabetes ökar liksom andelen som blivit av med sin typ 2-diabetes genom att gå över till lågkolhydratkost. Människor över hela världen prisar LCHF, inte minst för att de lyckats att gå ned i vikt trots att de fortsatt äta stora mängder kött och sås, och lågkolhydratkost har tveklöst varit ett mycket effektiv redskap i att bekämpa vår nya folksjukdom: fetma.

Däremot visar det sig nu att de som följer lågkolhydratkost som domineras av animaliska livsmedel får sämre tarmflora redan efter några dagar. Detta enligt en forskarrapport som publicerats i tidskriften Alimentary Pharmacology and Therapurics. Forskarna har sammanställt ett flertal studier som värderar sambandet mellan kost och tarmflora, och att äta en typisk västerländsk kost med mycket kött och snabba kolhydrater leder till en ökning av sjukdomsalstrande bakterier och bakterier som ökar inflammationen i tarmen. Men, att öka mängden animaliska livsmedel i kosten inom ramen för LCHF-kosten leder också redan efter några dagar till en ökning av de bakterier som uppvisat samband mellan sjukdom och ökad inflammation.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.