Recept på världens godaste vattenmelongazpacho. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på världens godaste vattenmelongazpacho.

fav

I dag ska vi laga gazpacho på solmogna tomater, het chili och sommarsöt vattenmelon. Vattnas det redan i munnen? Helt naturligt. Eftersom du gillar gazpasho (hej, har du kommit så här långt så förutsätter vi att du inte ogillar det i alla fall) så kommer du att älska den här varianten. Vattenmelon meets lime meets pepprig ingefära meets en nypa salt. Inte konstigt att du dreglar lite.

DSCF4449

Receptet är snott rakt av från superhärliga Green Kitchen Stories. Med ett litet undantag: de pillar bort och slänger melonkärnorna. Det gör inte vi. I övrigt: identiskt.

Vattenmelongazpacho
(4 stora glas)

6 cups vattenmelon inkl kärnor (1 cup=2,84 dl så 6 cups=typ 17 dl vilket borde vara=typ eeeh 1/2 stor eller 1 liten melon?)
2 selleristjälkar
3 mellanstora tomater
1/2 gurka
2 röda paprikor
en bit färsk ingefära
1/2 röd chili
juice från 2 limefrukter
en näve färsk basilika
salt & peppar

Hacka allt snabbt och lägg det i mixern. Mixa tills du känner dig nöjd och glad över konsistensen. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Häll upp i glas och placera dem i kylen. Servera med en tunn skiva vattenmelon. Le, det är gott!

DSCF4458

Ikon_science-08Och varför i hela friden slängde vi ner melonkärnorna i soppan då?
För att kärnorna är supernyttiga! Alla tänker nog inte på att nyttigheterna i frukt och grönsaker inte är så jämnt fördelade som man kan tro, men faktum är att det nyttiga sitter i de delar som vi ofta låter bli att äta, som i kärnorna och kärnhuset i t ex apelsinerna, melonerna, päronen och äpplena. 

Print

Vattenmelongazpacho

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 glas 1x
Scale

Ingredienser

6 cups vattenmelon inkl kärnor

2 selleristjälkar

3 mellanstora tomater

1/2 gurka

2 röda paprikor

En bit färsk ingefära

1/2 röd chili

2 limefrukter, juicen

1 näve färsk basilika

salt & peppar

Instruktioner

Hacka allt snabbt och lägg det i mixern. Mixa tills du känner dig nöjd och glad över konsistensen. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Häll upp i glas och placera dem i kylen. Servera med en tunn skiva vattenmelon. Le, det är gott!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.