Recept på antiinflammatorisk medelhavssallad med kikärtor, citron och hackad mandel. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på antiinflammatorisk medelhavssallad med kikärtor, citron och hackad mandel.

fav

Det blev en blåsig sommar.

För några dagar sedan surrade vi på oss flytvästarna, hoppade ner i båten och satte fart mot Hunnebostrand. Det skulle varit lugnt på havet men gässen var vita och vågorna höga som små eiffelltorn. Barnen skrek (av förtjusning). Mor skrek (av skräck). Far parerade vågor (men skrek inombords av lika delar förtjusning och skräck).

Tanken var att vi skulle bott över natten men pga den friska kulingen begav vi oss hemåt redan på eftermiddagen. Och vilken tur att vi hade alla ingredienser hemma till en medelhavsssallad med kikärtor, mandelkross och citron. Antiinflammatorisk, god och enkel att sno ihop när man är utsvulten och marken under fötterna känns som marshmallow.

FullSizeRender-24

För dig som inte har ett cups-mått i kökslådan finns det en alldeles strålande liten omvandlare här. 1 cup verkar vara cirka 2,4 dl. Nästa gång ska vi försöka hinna översätta alla måtten till svenska dl (rummet ska bara sluta gunga först).

Medelhavssallad med kikärtor, citron och mandel
(2-4 portioner)

2 cups kokta kikärtor
1/2 cup delade körsbärstomater
1/2 cup hackad gurka
1/3 cup svarta oliver
1/2 cup hackad bladpersilja
1/4 cup hackad mandel
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Juice från 1 citron
Salt & peppar
Quinoa eller massa gröna blad
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem lätt med en gaffel. Tillsätt tomaterna (skurna i kvartar), gurkan (hackad), oliverna (delade), persiljan (hackad), vitlöken (finhackad) och mandeln (skivad eller hackad) och blanda. Häll olivoljan och citronen över blandningen och rör runt igen. Smaka av med salt och peppar. Servera rätt upp och ner eller med quinoa eller med massa gröna blad.
FullSizeRender-23
Skepp ohoj!
Print

Medelhavssallad med kikärtor, citron och mandel

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 24 portioner 1x
Scale

Ingredienser

2 cups kokta kikärtor

1/2 cup delade körsbärstomater

1/2 cup hackad gurka

1/3 cup svarta oliver

1/2 cup hackad bladpersilja

1/4 cup hackad mandel

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 citron, juice

Salt & peppar

Quinoa eller massa gröna blad

Instruktioner

Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem lätt med en gaffel. Tillsätt tomaterna (skurna i kvartar), gurkan (hackad), oliverna (delade), persiljan (hackad), vitlöken (finhackad) och mandeln (skivad eller hackad) och blanda. Häll olivoljan och citronen över blandningen och rör runt igen. Smaka av med salt och peppar. Servera rätt upp och ner eller med quinoa eller med massa gröna blad.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.