Recept på rödspätta med kokosmjölk och ingefära som får Leif Mannerström att tuppa av. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på rödspätta med kokosmjölk och ingefära som får Leif Mannerström att tuppa av.

fav

Innan vi fick upp ögonen för hur det stod till med den odlade laxen åt vi lax i alla dess former. Nu vet vi ju att den odlade KRAV-märkta laxen är bättre, men vi har ändå gett oss fanken på att börja variera oss lite mer. Som i går t ex, då vi fiskade upp ett paket MSC-märkt rödspätta ur frysdisken. “Grönt ljus, ät gärna!” tjoar WWF glatt, så det gjorde vi i sällskap av följande goda ting:

IMG_0136

Kolla, allt vi gillar! Såsen gjorde vi på ett ögonblick i mixern och sedan hällde vi den direkt över fisken utan att låta den koka ihop först. Leif Mannerström skulle säkert svimmat om han såg oss, men vi tyckte faktiskt att det blev en riktigt bra vardagsrätt.

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära
(4 glada portioner)

600 g rödspättafilé
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad röd paprika
en lagom bit ingefära
1 pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk lantbuljong
3 msk hackad färsk koriander eller persilja
salt & peppar

Rulla fiskfiléerna till små söta rosor (?) och placera dem i en ugnsfast form. Hacka paprika fint och strö över fisken. Lägg kokosmjölk, ingefära, lime, vitlök och buljong i en mixer och kör så det ryker. Häll över fisken. In i ugnen på 60 grader och gärna med en ugnstermometer, ta ut fisken när den är 55 grader. Servera med lite kryddgrönt och valfritt tillbehör. Gott!

FullSizeRender-6

Ikon_science-08Och varför låter vi inte såsen koka ihop då?
Inte nog med att maten tappar massa näring när den kokas, dessutom tillkommer det massa giftiga nysynteser (ALE/AGE) när maten upphettas som inte är så bra för kroppen. Av samma anledning sätter vi ugnen på 60 grader i stället för 160. Förkovra dig här.

Print

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

600 g rödspättafilé

400 ml kokosmjölk

1 smått tärnad röd paprika

en lagom bit ingefära

1 pressad lime

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk lantbuljong

3 msk hackad färsk koriander eller persilja

salt & peppar

Instruktioner

Rulla fiskfiléerna till små söta rosor (?) och placera dem i en ugnsfast form. Hacka paprika fint och strö över fisken. Lägg kokosmjölk, ingefära, lime, vitlök och buljong i en mixer och kör så det ryker. Häll över fisken. In i ugnen på 60 grader och gärna med en ugnstermometer, ta ut fisken när den är 55 grader. Servera med lite kryddgrönt och valfritt tillbehör. Gott!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. visst, värma upp mat för högt kan skapa ämnen som är dåliga för oss, men fisk är ju fullt av dåligheter ändå. Inte bara kvicksilver och andra kemikalier, utan också en massa mättat fett och animaliskt protein som banar vägen för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och olika cancerformer. Vill man äta nyttigt ska man nog hoppa över fisken.

  Läs till exempel här: http://pcrm.org/health/reports/fish

 2. Hej! Låter gott!
  Om ni har t ex quinoa eller hirs till maten (hirs är ju jätte gott har jag upptäckt, särskilt med en klick kokosolja på!), hur tillagar ni det då? Det kan ju inte ätas som det är.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Sara, vi kokar det men quinoa och bovete tex (osäkra på hirs) kan blötläggas och groddas.

 3. Olle, du bör nog läsa på lite mer om aktuell forskning då mättat fett och animaliskt protein är bland det säkraste du kan äta. Om vi nu givetvis bortser från tungmetaller i fisk.

 4. Madeleine skriver:

  Åh maj gådd vilken tiiiid det tog…resultatet….ljuvligt gott <3

  1. Food Pharmacy skriver:

   Haha, härligt!

 5. Ungefär hur lång tid tar det i ugnen… ?
  🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, nu var det ju LÄNGE SEDAN men kanske … 45?

 6. Hej, har precis hittat hit och bara älskar er och alla recept. Jag har så mycket att lära, men det ser jag fram emot 🙂 Måste bara fråga en sak om uppvärmning. Jag tar nästan alltid med mig matlåda till jobbet, men nu funderar jag lite om uppvärmningen på jobbet. Jag brukar ju alltid micra maten. Men om jag nu lagar detta recept, på låg temperatur, känns det ju lite dumt att micra det sedan. Eller? Ska man börja äta kall matlåda?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.