Recept på rödspätta med kokosmjölk och ingefära som får Leif Mannerström att tuppa av. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på rödspätta med kokosmjölk och ingefära som får Leif Mannerström att tuppa av.

fav

Innan vi fick upp ögonen för hur det stod till med den odlade laxen åt vi lax i alla dess former. Nu vet vi ju att den odlade KRAV-märkta laxen är bättre, men vi har ändå gett oss fanken på att börja variera oss lite mer. Som i går t ex, då vi fiskade upp ett paket MSC-märkt rödspätta ur frysdisken. “Grönt ljus, ät gärna!” tjoar WWF glatt, så det gjorde vi i sällskap av följande goda ting:

IMG_0136

Kolla, allt vi gillar! Såsen gjorde vi på ett ögonblick i mixern och sedan hällde vi den direkt över fisken utan att låta den koka ihop först. Leif Mannerström skulle säkert svimmat om han såg oss, men vi tyckte faktiskt att det blev en riktigt bra vardagsrätt.

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära
(4 glada portioner)

600 g rödspättafilé
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad röd paprika
en lagom bit ingefära
1 pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk lantbuljong
3 msk hackad färsk koriander eller persilja
salt & peppar

Rulla fiskfiléerna till små söta rosor (?) och placera dem i en ugnsfast form. Hacka paprika fint och strö över fisken. Lägg kokosmjölk, ingefära, lime, vitlök och buljong i en mixer och kör så det ryker. Häll över fisken. In i ugnen på 60 grader och gärna med en ugnstermometer, ta ut fisken när den är 55 grader. Servera med lite kryddgrönt och valfritt tillbehör. Gott!

FullSizeRender-6

Ikon_science-08Och varför låter vi inte såsen koka ihop då?
Inte nog med att maten tappar massa näring när den kokas, dessutom tillkommer det massa giftiga nysynteser (ALE/AGE) när maten upphettas som inte är så bra för kroppen. Av samma anledning sätter vi ugnen på 60 grader i stället för 160. Förkovra dig här.

Print

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

600 g rödspättafilé

400 ml kokosmjölk

1 smått tärnad röd paprika

en lagom bit ingefära

1 pressad lime

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk lantbuljong

3 msk hackad färsk koriander eller persilja

salt & peppar

Instruktioner

Rulla fiskfiléerna till små söta rosor (?) och placera dem i en ugnsfast form. Hacka paprika fint och strö över fisken. Lägg kokosmjölk, ingefära, lime, vitlök och buljong i en mixer och kör så det ryker. Häll över fisken. In i ugnen på 60 grader och gärna med en ugnstermometer, ta ut fisken när den är 55 grader. Servera med lite kryddgrönt och valfritt tillbehör. Gott!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.