Dagens outfit! Ekologiska gubbar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Ekologiska gubbar.

Vi kickar igång helgen med två trendiga ekologiska jordgubbar i hårsnodden. Vi trodde att det var allmänt känt att jordgubbar är hårt besprutade och att man verkligen bara ska köpa ekologiska jordgubbar, men så fick vi lära oss i veckan att detta tydligen inte alls är något som gemene man känner till. Så, här kommer en liten varning till alla er som planerat att ha oekologiska jordgubbar i håret i sommar:

I Livsmedelsverkets tester visade det sig nyligen att inte mindre än 83 procent av alla prover innehöll restgifter. Och – i något prov hittade man så mycket som tio olika preparat, varav flera är klassade som cancerframkallande. Go eko!

Kaftan: Zara. Jordgubbar: grönsaksståndet på kajen. Hår: modellens privata.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Henrika skriver:

  Först och främst: tack för en ovärderlig blogg som har lärt mig/oss så mycket! Jag har en tolvårig dotter som för ett år sedan insjuknade i en autoinflammatorisk sjukdom. Periodisk feber, kronisk huvudvärk och trötthet, migrerande utslag. I sommar testar vi en antiinflammatorisk diet för att se om vi kan förbättra hennes allmäntillstånd i alla fall, något som det gångna årets mediciner inte har lyckats med. Så nu äter hela familjen antiinflammatorisk kost.

  Jordgubbar är verkligen ett aber; hon älskar dem och de är perfekta ur näringssynpunkt för henne att äta, men jag har inte lyckats hitta NÅGOT ställe som har ekologiska. Inte hemma i Stockholm, inte i södra Dalarna vid torpet. Nästa år får vi odla egna istället. Liksom grönkål – samma elände där.

 2. Jenny skriver:

  Hej och stort tack för er blogg!

  Då det är svårt att hitta ekologiska jordgubbar, precis som sägs i kommentaren ovan, så undrar jag om ni har någon känsla för om det är bäst ur näringssynpunkt att undvika icke-eko jordgubbar helt och hållet eller om man för att jordgubbar ändå innehåller mycket nyttigt kan äta besprutade? Jag förstår att det är ett personligt val, men hur gör ni? (Och var köper ni ekologiska gubbar i Stockholm?)

 3. Pernilla skriver:

  Här kan du plocka ekologiska jordgubbar med ungarna
  http://land.se/har-kan-du-plocka-ekologiska-jordgubbar-med-ungarna/

  I Stockholmstrakten har du även
  http://www.orkestalundby.se

 4. Louise skriver:

  Instämmer med ovan att jag gärna skulle köpa eko jordgubbar men var hittar man dem? Bor i Stockholm. Har Ica eller Coop? Tack för en bra blogg:)

 5. Therése skriver:

  Hej,
  Jag har sett ekojordgubbar på en liten hälsobutik/fik mitt emot Mariatorgets tunnelbana. Tror att det heter 8T8.
  Sedan kanske det finns på den nya stora ekomatmarknaden Paradiset på Brännkyrkagatan på Söder?
  Mvh Therése
  http:// eko-lovat.blogspot.se

 6. Sofia | Avocado Baby skriver:

  Eko-jordgubbar finns lite överallt i stockholm: hälsokostaffärer, paradiset, urban deli, 8t8, ica (i love eco har kört jordgubbar i sommar). I år har dock varit ett risigt år för jordgubbsodlarna så det har varit sämre tillgång än tidigare år. Men det bästa tipset är nog att plocka själv och frysa in! Jag har plockat eko-gubbar för 25 pix litern senaste veckorna, jämfört med 50-60 pix litern som jag ser att de har sålts för i butik.

 7. Kiromej skriver:

  Jag har en fråga som anknyter till Bengmarks krönikor:
  Om nu 80% av all probiotika är värdelös, vilken fungerar och hur får vi tag i den? Bengmarks egen synbiotika är väl “bara” på forskningsstadiet än, eller? På förhand, många tack!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bra fråga! Vi har ställt oss densamma och håller precis på att undersöka hur vi kan introducera den synbiotika, som Stig forskat på i många år, på marknaden.

 8. Emma Hå - emmahas.se skriver:

  Synd att jordgubbar redan är så dyrt, kan tänka mig att ekogubbar blir ännu dyrare.. Får skaffa en kolonilott och odla själv =)

 9. Morsan skriver:

  Tack för er suveräna blogg. En av två som är tillåtna under semestern med mindre surf..

  Ett uppslag. René Voltaire har verkligen gjort ett namn och business på ren mat. Man tror liksom på reflex att när man köper det är det bra råvaror och eko. För ett år sedan upptäckte jag att de inte använder ekologiska russin i sin “Berry Boost”, en produkt många köper till sina barn. Jag mailade kundtjänst och fick svaret att det var dålig tillgång på ekorussin. Men då väljer de ändå att sälha oekologiska russin, en av de sämsta produkterna som finns oeko, i en förpackning som är som gjord för små barn. Alla föräldrar jag berättar det för baxnar, åtminstone de lite mer medvetna, som liksom jag köper Voltaire lite på reflex där bredvid kung markatta.. Nä, bajsigt Voltaire!

 10. Kiromej skriver:

  À propos synbiotikan – hittade den här:
  http://holistic.se/produkter/index.php?kat=mage&p=lactovitalis
  Låter ganska bra i mina öron.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.