Recept på snabbaste makrillmiddagen (med tre ingredienser). – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Recept på snabbaste makrillmiddagen (med tre ingredienser).

fav

Som bekant är makrill en av favoriträtterna hemma hos oss. På vintern får vi snällt hålla till godo med makrill från frysdisken, men på sommaren när vi hänger på västkusten serveras det så klart egenfångad makrill.

IMG_00061

Oftast brukar vi dörja makrill, dvs vi kör runt i tre knop med båten full av kaffetermosar och tålamod och släpar en ränndörj (krok, sänke och lina) efter oss. Men just den här dagen åkte vi ut med en riktig fiskare från Smögen, och då var det kastspö som gällde.

Ninni Sommar15 263

Sedan fick barnen en lektion i att rensa makrill. Och därefter satte vi in filéerna i ugnen på 100 grader i cirka 35 min och serverade den med färsk dill och några färskpotatisar.

Det här var nog bloggens lättaste recept, so far. Om du har några krafter kvar efter detta enorma styrkeprov kan du ju alltid hacka lite grönsaker och göra en sallad också, men se upp så att du inte överanstränger dig.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.