Godaste thaisalladen ever - med räkor, chili och ingefära. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Godaste thaisalladen ever – med räkor, chili och ingefära.

fav

Någon gång före sommaren bjöd vår formgivare Anna oss på middag. Normalt sett snackar vi rätt mycket när vi ses, men den här middagen satt vi helt tysta. Tuggade. Glodde allvarligt ner i våra skålar. Tuggade lite till. Kort sagt: det här är bland det bästa vi har ätit i thaisalladväg. Smakerna är perfekta. Inget man skojar bort.

Ett sabla strimlande, med mandolin eller vass kniv, men vi lovar: det är värt det!

Thaisallad med räkor
(en stor skål)

Bassallad:
Några nävar finstrimlad röd- och vitkål
2 morötter
3 salladslökar
Bladspenat, en påse
1/2 gurka
Mungbönsnudlar

Dressing:
Sesamolja, ett par msk
1 dl rapsolja
1-2 msk finriven färsk ingefära
1 röd chili (med eller utan kärnor beroende på hur spicy du gillar)
2 vitlöksklyftor
Juicen av 1-2 limefrukter
Flingsalt

Topping:
Avokado
Räkor
Finhackade cashewnötter

Finstrimla kålen, morötterna, salladslök och gurka och blanda med spenat och kokta mungbönsnudlar. Släng ihop dressingen och blanda ner den i salladen. Servera toppingen i små fina skålar vid sidan av. Ät under tystnad.

IMG_4721

Ikon_science-08Antiinflammatoriska kryddor!
I en antiinflammatorisk kost smaksätter man ofta maten med inflammationshämmande kryddor som t ex vitlök, lök, ingefära, gurkmeja, cayennepeppar, curry och chili. Det finns mat som är nyttig men ändå kan vara lätt inflammationsdrivande (som bönor, t ex). Ta då för vana att krydda dessa livsmedel med en eller flera antiinflammatoriska kryddor för att dämpa effekten.

Print

Thaisallad med räkor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 stor skål 1x
Scale

Ingredienser

Bassallad:

3 nävar finstrimlad röd- och vitkål

2 morötter

3 salladslökar

1 påse bladspenat

1/2 gurka

Mungbönsnudlar

Dressing:

2 msk sesamolja

1 dl rapsolja

12 msk finriven färsk ingefära

1 röd chili (med eller utan kärnor beroende på hur spicy du gillar)

2 vitlöksklyftor

12 limefrukter juicen av

Flingsalt

Topping:

Avokado

Räkor

Finhackade cashewnötter

Instruktioner

Finstrimla kålen, morötterna, salladslök och gurka och blanda med spenat och kokta mungbönsnudlar. Släng ihop dressingen och blanda ner den i salladen. Servera toppingen i små fina skålar vid sidan av. Ät under tystnad.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.