fbpx Print

Kantarellpaj

Scale

Ingredienser

Pajdeg:

2 dl durra- eller havremjöl

3 1/2 msk olivolja

1 1/2 msk linfrön

En gnutta salt

2 1/2 msk kallt vatten

1 ägg

Fyllning:

2 ägg

1 dl (drygt) sojamjölk

1 tsk muskotnöt

lite salt & peppar

250 g färska, små tomater

1 mittemellanstor fänkål (finstrimlad)

200 g kantareller (halverade)

färsk rosmarin

Instruktioner

Pajdeg:

Blanda ihop allt i en skål och börja knåda degen för hand. Låt den gärna stå i kylen en stund. Klä in en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med olja, och tryck sedan ut degen med händerna. Pricka degen med en gaffel och för-baka eller vad det heter i typ 20 minuter på strax över 100 grader.

Fyllning:

Vispa ihop äggen, mjölken och kryddorna med en gaffel. Häll över smeten i det för-bakade pajskalet och addera grönisarna och rosmarinen. I grundreceptet står det att man ska baka pajen i 25-30 minuter i 175 grader, men vi tänker prova att sänka temperaturen till strax över 100 grader och kommer således att få vänta lite längre.