Sommarsvepet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Sommarsvepet.

Det har blivit dags att svepa över bloggen och eftersom vi inte gjort det på hela sommaren så blir det ett lite längre inlägg än vanligt. Håhåjaja, vi tar det från början.

bild 2

Det blev en hel del resor i somras. Köpenhamn, Ibiza, Frankrike och Skåne, men med basen på Västkusten njöt vi av frisk kuling och låga temperaturer.

IMG_1396

När det blåste som bäst tröstade vi oss med årets sommarprat. Forfarande inte hunnit ikapp alla men storfavoriten so far är Johan Rockström. Borde vara obligatorisk lyssning.

FullSizeRender-17

Det blev en hel del mat i sommar, och våra sagolika kolabollar som hittades på en regnig fredag var utan konkurrens julis mest klickade recept. Nötfria och toppen för alla allergiker!

IMG_1841

Vi satt på diverse bryggor och småskrev på vår bok. Snart måste vi dock sluta småskriva och börja storskriva. Känner att boken har potential att bli hur bra som helst men då krävs det fullt fokus från Humle och Dumle.

FullSizeRender-28

Eftersom solen var så blyg kompenserade vi med ett dagligt tillskott av D-vitamin. Lite krillolja och probiotika slank ner varje dag också. Tre tillskott som vi fortsätter att äta i höst!

DSCF4065Mot bakgrund av att EU-kommisionen vill införa striktare riktlinjer för den ekologiska produktionen, satte vi ihop en liten grundkurs för våra vänner i EU-kommissionen.

DSCF4368

Oh, det här tyckte vi förresten var sjukt intressant – halifaxprojektet! En stor grupp internationella forskare som tittat närmare på sambandet mellan kemikalier och cancer och kommit fram till att även om kemikalier individuellt sett inte bedöms vara cancerframkallande så kan de i samverkan med varandra innebära en cancerrisk. Just sayin. Go eko!

DSCF4449

Vi firade att Ann Fernholm släpper en ny bok i november som heter “Smakäventyret – att lära små barn äta mat”. Boken vi önskar att vi själva hade haft för fem och sju år sedan.

DSCF4651

Och på tal om Stig så skrev han en himla intressant krönika om sambandet mellan tarmfloran och allergieri somras. Alltså, tarmfloran… Den verkar ta oss tusan ha ett samband med de flesta av våra åkommor.

Bombus_citrinus,_f,_talbot,_side_2015-05-17-16.23.36_ZS_PMax_(18038413455)

Och nu är bina tydligen utrotningshotade pga ett av jordbrukets vanligaste bekämpningsmedel, neonikotinoider. Skandal, eftersom det är tack vare just det lilla biet som vi har mat på bordet. Så mycket som tre fjärdedelar av all vår mat kommer till tack vare binas pollinering och utan den skulle vi få klara oss på en rätt trist diet som till största delen skulle bestå av ris, majs och olika sädesslag – växter som pollineras med vinden (och kött skulle troligen bli en dyr bristvara eftersom även djuren äter växter). Suck.

FullSizeRender-50

Och med det tackar vi sommaren 2015 och ser med spänning fram emot vad september har att erbjuda.

 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. tack för detta! himla intressant och inspirerande <3

  2. Malin Boqvist skriver:

    Hej! Jag är nyfiken på hur stor d-vitamindos ni äter varje dag och hur stor dos ger ni era barn.

  3. Hej!
    Jag undrar vilken probiotika ni (och Stig) rekommenderar? Det är lite utav en djungel därute…

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.