Världens barnvänligaste banankaka helt utan tillsatt socker. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens barnvänligaste banankaka helt utan tillsatt socker.

fav

Vi har fått en ny härlig kokbok, “Superhälsa” av Marika Karlsson, och i en hel vecka har vi väntat på att få baka hennes banankaka.

FullSizeRender-68

Så, i lördags åkte vi till stallet. Oklart om barnen fick rida för att vi ville baka banankaka eller om vi bakade banankaka för att barnen skulle rida, men på morgonen åkte smeten i vilket fall äntligen in i ugnen.

IMG_1745Originalreceptet innehåller pyttelite kokossocker och honung som vi helt skoningslöst bestämde oss för att utesluta. Resultatet? Världens barnvänligaste kaka med banan som enda sötning.

Glutenfri banankaka
(bara 1 tyvärr)

1 dl bovetemjöl
1 krm bikarbonat
1/2 msk kanel
1 krm havssalt
2 msk kokossocker (frivilligt)
2 ägg
1 dl olivolja
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung (frivilligt)
2 dl mosad banan (2-3 bananer)
1 dl grovhackade valnötter

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, havssalt och kokossocker (frivilligt som sagt) i en skål och ställ åt sidan. Blanda ägg, olja, vanilj och eventuellt honung och häll över den våta mixen i den torra. Mosa bananerna (ta eventuellt lite mer om du utesluter honungen och kokossockret) och tillsätt moset och valnötterna i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i typ 1, 5 timme (helt ärligt glömde vi ta tiden utan tog ut kakan när stickan visade att kakan var torrt). Låt svalna om du pallar.

IMG_1770

Print

Glutenfri banankaka

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 limpa 1x
Scale

Ingredienser

1 dl bovetemjöl

1 krm bikarbonat

1/2 msk kanel

1 krm havssalt

2 msk kokossocker (frivilligt)

2 ägg

1 dl olivolja

1 tsk vaniljpulver

2 msk honung (frivilligt)

2 dl mosad banan

1 dl grovhackade valnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, havssalt och kokossocker (frivilligt som sagt) i en skål och ställ åt sidan. Blanda ägg, olja, vanilj och eventuellt honung och häll över den våta mixen i den torra. Mosa bananerna (ta eventuellt lite mer om du utesluter honungen och kokossockret) och tillsätt moset och valnötterna i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i typ 1, 5 timme (helt ärligt glömde vi ta tiden utan tog ut kakan när stickan visade att kakan var torrt). Låt svalna om du pallar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.