fbpx Print

Glutenfri banankaka

Scale

Ingredienser

1 dl bovetemjöl

1 krm bikarbonat

1/2 msk kanel

1 krm havssalt

2 msk kokossocker (frivilligt)

2 ägg

1 dl olivolja

1 tsk vaniljpulver

2 msk honung (frivilligt)

2 dl mosad banan

1 dl grovhackade valnötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, havssalt och kokossocker (frivilligt som sagt) i en skål och ställ åt sidan. Blanda ägg, olja, vanilj och eventuellt honung och häll över den våta mixen i den torra. Mosa bananerna (ta eventuellt lite mer om du utesluter honungen och kokossockret) och tillsätt moset och valnötterna i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i typ 1, 5 timme (helt ärligt glömde vi ta tiden utan tog ut kakan när stickan visade att kakan var torrt). Låt svalna om du pallar.