Breaking news - du kan äta avokadokärnan! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Breaking news – du kan äta avokadokärnan!

För typ ett år sedan lärde vi oss att de delar av frukten och grönsaken som de flesta av oss hystar i soptunnan i själva verket är de nyttigaste. Jämför man t ex näringen i en morot med näringen i morotens blast blir det ganska tydligt vilken del på grönsaken du egentligen borde äta. I fruktens kärnhus och kärnor sitter också massa nyttigheter, och efter att vi blev varse detta mega-scoop slänger vi alltid ner blasten, kärnhusen och kärnorna inkl avokadokärnan i våra smoothies.

Yes baby, du hörde rätt! Man kan äta avokadokärnan! För oss som äter minst en avokado om dagen är detta oerhört stora nyheter. Avokadon är en av våra mest näringsrika frukter, fylld av nyttiga fetter och fibrer, och kärnan står för majoriteten av fruktens antioxidanter och en stor del av de lösliga fibrerna och nyttiga oljorna.

Så här gör du:

Du delar avokadokärnan i två delar och därefter delar du halvorna i två delar till. Sedan kastar du ner så mycket av kärnan som du vågar tillsammans med resten i mixern. Klart!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.