Dagens outfit! Kryddnejlikan. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Kryddnejlikan.

Du tänker kanske jul när du hör kryddnejlika, men vi tänker världens starkaste antioxidant. Kryddnejlika är en indonesisk krydda som använts i asiatisk medicin i årtusenden, och förtjänar att användas till mycket annat än att bara stickas i apelsiner en månad om året. Lägg den i din mortel i stället, och därefter i din smoothie. Några av kryddnejlikas världsberömda egenskaper: starkt anti-inflammatorisk, antiseptisk, anestetisk (bedövande), rubefacient (värmande och lindrande) och anti-flatulent (tjusigt ord för att den motverkar pruttar). Go kryddnejlikan!

Bricka: Lagerhaus 79:-. Sprayflaska: Lagerhaus 99:-. Halvdöd basilikaplanta: Coop. Mortel: farmor. Grön glasbruk: också farmor. Kryddnejlika: Coop.

 

 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Av diverse inlägg ich tabeller sluter jag mig till att pepparkakor (nåja, eller iaf pepparkakskryddblandning, hemmagjord) is da shiiiiit! Gott till frukost dessutom, till skillnad från gurkmeja, som jag föredrar vid andra måltider 😉

 2. Var o Indien och hostade och hade ont i halsen. Blev beordrad av en indisk kvinna att suga på en kryddnejlika! Blev iallafall inte sämre! 🙂

 3. Malin skriver:

  Undrar om det går lika bra med mald kryddnejlika? (raw, ekologiskt så klart). Eller förlorar den nyttigheter om den är mald långt innan den ska ätas?

 4. Jag är så nyfiken så jag frågar igen!
  Bibehåller mald kryddnejlika sina antioxidanter eller förstörs/försvinner de om nejlikan mals industriellt? Behöver man mala dem själv för att få i sig nyttigheterna?
  Tusen tack på förhand!!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi köper färdigmalen kryddnejlika – annars blir det liksom aldrig av.:)

 5. Hur mycket kryddnejlika är det optimalt att få i sig per dag? Jag brukar ha kryddnejlika i varmt vatten som dryck vid frukosten 🙂

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.