Sammanfattning av året som gick (juli – september). – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Sammanfattning av året som gick (juli – september).

Kära du, det har blivit dags att sammanfatta de sista tre månaderna av bloggens första år (de andra två sammanfattningarna har du här och här). Vi börjar med juli.

IMG_0232

Tre dagar in i juli avslöjade vi hemligheten bakom våra fantastiska popcorn: kokosolja och gurkmeja. Och nu, för bara någon månad sedan, hörde en läsare av sig och berättade att hon dessutom brukar boosta poppisarna med cayennepeppar (som ju hjälper kroppen att ta upp gurkmejan). Måste provas!

FullSizeRender-15

Jo, vi hittade ju på ett eget recept på kolabollar en regnig dag på landet. Lägg. Av. Lägg av. Lägg AV. Så goda. Så. Goda. Så GODA.

kryddnejlika2

Det var då värst vad receptigt det blev nu men strunt samma, vi kan ju inte inte nämna att Stig uppdaterade receptet på sin världsberömda gurkmejashot mitt i semestern.

IMG_1841

Vi berättade en hemlis.

DSCF4368

Efter att ha gått igenom tiotusentals studier på området kunde forskarna till slut konstatera att även om kemikalier individuellt sett inte bedöms vara cancerframkallande, så kan de i samverkan med varandra innebära en cancerrisk. Trist, med tanke på att två tredjedelar av all svensk och importerad frukt och grönt innehåller rester av bekämpningsmedel. I en enda liten gullig tomat kan man finna spår av 12 olika bekämpningsmedel och i en chilipeppar 29 stycken. Läs mer här.

FullSizeRender-28

Solen lyste med sin frånvaro och vi plockade fram Stigs livsviktiga krönika om vitamin D.

DSCF4065Vi retade oss på EU-kommissionen förslag att reglera den ekologiska produktionen av livsmedel. Bland annat vill de att alla butiker som säljer ekologiska livsmedel måste vara certifierade. Läs mer här.

IMG_0869

Vi hade kickoff i Ljungskile.

DSCF4370Goda tarmbakterier identifierades åter igen som en viktig nyckel – nu mot fetma – och vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är att hålla de små tarmbakterierna nöjda och glada.

juice5

Nyttig juice är tyvärr inte så nyttig som du kanske tror. Läs varför här.

IMG_1293

Vi var på bokrelease för Mattias Kristianssons veganska kokbok “Vegoriket”. Mattias är ju för övrigt grundare och chefredaktör för tidningen VEGO, du vet den där tidningen som vi har en krönika i. Här kan du läsa en intervju med mannen som gick från att äta brutalt mycket kött utan eftertanke, till att en dag ställa om helt och gå över till den gröna sidan, och här kan du läsa om när Lina skulle plåtas för VEGO och hade glömt att stänga av spisplattan.

vabbruari1

Oooh, det här var ju ett riktigt höjdarinlägg – Stigs krönika om en god och en dålig nyhet. Ett av våra mest lästa inlägg någonsin!

FullSizeRender-58

Och i mitten av september vrålade vi plötsligt “YAY” med hjälp av några cashewnötter, för då kunde vi äntligen dela med oss av den fantastiska nyheten att du (och vi) kommer att kunna köpa Stigs synbiotika (probiotika+fibrer) här på bloggen från och med årsskiftet (ish). Läs mer här!

blabar

Vi publicerade Stigs allra första krönika som ju är något av en klassiker vid det här laget.

FullSizeRender-76

Och den sista september släpptes bomben: Livsmedelsverket avråder barn under 6 år från att äta riskakor. Nu var ju inte vi direkt några storkonsumenter av riskakor, men för er som brukar äta dem kan vi tipsa om bl a Renée Voltaires bovetekakor som ju borde funka som ett bra alternativ?

bild 1-5

Jahopp, det var det året det. Året då vi reggade en domän, började blogga, fick en följare (Mias pappa), fick en till följare (Linas mamma), drog igång ett Instagramkonto, fixade en Facebookgrupp, kom i kontakt med extremt många spännande forskare, läkare, professorer och vetenskapsjournalister, blev krönikörer för Sveriges största vegetariska mattidning och fick bokkontrakt med ett av Sveriges största förlag. Ett rätt bra år, med andra ord.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.