Food Pharmacy Store ABs integritetspolicy
Food Pharmacy Store AB (“Food Pharmacy”) arbetar för att säkerställa att din integritet ska skyddas vid användning av våra tjänster. Food Pharmacy är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
I denna integritetspolicy informerar vi dig om varför och på vilket sätt vi behandlar personuppgifter och hur vi använder cookies. Här kan du även läsa om vad du som registrerad har för rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter kopplade till Food Pharmacys personuppgiftsbehandling. Integritetspolicyn uppdaterades senast i september år 2019.
Vad för slags personuppgifter samlar vi?
Kund
Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar och kontaktar vår kundtjänst. De personuppgifter som du skickar till oss kan t.ex. omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar. När vi gör kundundersökningar anonymiseras alla användaruppgifter. Vår lagliga grund för denna personuppgiftsbehandling är för att kunna fullgöra avtalet mot dig som kund eller för att kunna fullgöra förpliktelser enligt lag. Personuppgifterna lagras i 3 år.
Nyhetsbrev och erbjudanden
Personuppgifter samlas också in vid registrering av vårt nyhetsbrev. Har du handlat en vara hos oss tidigare behandlar vi även dina kontaktuppgifter för att kunna skicka ut erbjudanden till dig. Sådan personuppgiftsbehandling grundar sig på vårt berättigade intresse. Om du har nåtts av oönskade utskick från oss har du, i enlighet med GDPR och marknadsföringslagen, alltid rätt att motsätta dig fortsatta utskick. Det gör du genom att klicka på länken i själva mejlutskicket eller genom att kontakta oss på info@foodpharmacy.se.
Medlemskap
Om du är medlem i Food Pharmacy behandlar vi dina kontaktuppgifter och de uppgifter du anger i din profil. Denna behandling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet/villkoren om medlemskap. Personuppgifterna lagras till dess att medlemskapet avslutas.
Hur använder vi dina personuppgifter?
För följande ändamål:
- för att ge dig som kund en så bra upplevelse som möjligt
- för att hantera ditt personliga konto på Food Pharmacy (om du väljer att skapa ett sådant)
- för att bearbeta dina beställningar och returer och för att kontakta dig angående dina beställningar.
- för att sammanställa statistik
- för att uppfylla lagstiftarens krav på bokföring
- för att marknadsföra våra produkter till dig
- för att skicka kundundersökningar till dig
Var lagras dina personuppgifter?
Uppgifterna lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
Vilka är dina rättigheter?
Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan däremot inte radera dina uppgifter i fall då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring för t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legala skäl till varför uppgifterna måste sparas. Du har även rätt att vända dig till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se för att lämna klagomål.
Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Vi säljer, byter eller vidarebefordrar aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför Food Pharmacy. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla ovannämnda tjänster till dig, t.ex. transportörer i samband med leverans av varor, mediebyråer för distribution av nyhetsbrev och kreditupplysnings- eller inkassobyråer för upplysningskontroller för kontroll av identitet, kredit eller indrivning av skulder.
Vi skyddar dina personuppgifter
Vi har tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder. Våra betalningsombud bearbetar dina kort- och personuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden. Du kan läsa mer om dessa standarder på våra leverantörers hemsidor – Klarna.se och Stripe.com.
Cookies
En cookie är en textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på vår hemsida. Food Pharmacy använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren, alternativt surfa i anonymt läge.
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader. Tillfälliga cookies raderas när du stänger webbläsaren.
För att få mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats.
Personuppgiftsansvarig
Food Pharmacy Store AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).
Food Pharmacy AB
Riddargatan 20
114 51 Stockholm
E-post: info@foodpharmacy.se, jonna.andersson@foodpharmacy.se
Alltså tack som tusan.
Tack för världens goaste ”müsli”! Vi har kört den nu i drygt ett år och den tar dessvärre slut rätt fort. Så jag gör dubbel sats och det funkar bra i ugnen…tar dock längre tid en då där 6-7 timmar, men vad gör väl det – det luktar så gott.
Några frågor dock:
Ni rekommenderar krossade linfrön. Det kom en larmrapport för något år sedan om skadligheten med de krossade. Vissa butiker har dessutom tagit bort dem ur sortimentet. HUR SER NI PÅ DET ?
En ggn har jag av misstag satt/fått(!?) ugnen på 150 grader och granolan blev lite hårdare men krispigare och lite godare. HUR SER NI PÅ DET? Förstör man något i ingredienserna om man hettar upp för högt, med tanke på vad som skrivs i boken?
Peter
Hej, jag undrar lite över det där med snabbt blötlagt? Exakt hur snabbt? Tack för en sjukt bra och inspirerande blogg.
Hallå och hej, förlåt en kanske dum fråga, men jag fattar inte hur man gör granolan. Mojar ni bara ihop det och lägger på en plåt och in i ugnen? Och ungefär hur länge? Och bovetet, ungefär hur länge blötläggs det? PS tycker er blogg är helt underbart skriven, sällan någon lyckas skriva roligt om hälsogrejer.
Vi tar det viktigaste först: tack för komplimangen! Närå, skoja bara, granolan är såklart ännu viktigare. Och ja, helt rätt, du mojnar ihop allt och sprider ut det över en plåt. Låt stå i ugnen i typ 2 timmar eller tills allt börjar lukta förförisk flingfabrik och känns torrt. Och bovetet kan du blötlägga cirka 30 minuter!
Åhh!
Ni måste göra denna med massa kakao istället för de andra kryddorna, eller både och.. Himmelskt!
Wow, det ska vi prova!
Hej, har köpt er bok och uppskattar den mycket. Har som en konsekvens av det precis köpt en blender och kylen är full av grönkål, gröna blad och ingefära. Så nu jäklar! Men det är inte därför jag skriver…
Har en fråga om er granola som vi snart ska jag göra för första gången. Den innehåller krossade linfrön som just nu tas bort från butikshyllorna för att det anses farligt (http://www.svt.se/nyheter/inrikes/butiker-slutar-salja-krossade-linfron). Har ni en annan åsikt i linfröfrågan eller har ni bytt ut den mot ngt annat?
Tack för din synpunkt (och komplimangen, ha ha)! Vi skrev om de små linfrönsrackarna så sent som förra veckan på bloggen – har du hunnit läsa det? Vårt förslag är att du, om du är orolig, byter ut de krossade linfröna mot hela!
Har boken i öronen och i morgon ska jag göra granola. Natti natti /Lena
Underbart Lena!
Oj, jag köpte visst krossat bovete… går det att använda i stället?
Maria
Aldrig provat men borde inte vara några som helst problem om det fortfarande är små bitar?
Hej
Tack för recept och inspiration!
Fråga om bovete: har läst att man bör slå över kokande vatten och sedan skölja före kokning / annan användning för att ta bort ett ämne som är dåligt för ögats slemhinna. Gör ni detta före blötläggning?
Också läst det. Hittills har vi bara blötlagt och sköljt noggrant.
Vad tänker ni om insulinet och dess påverkan på inflammation i kroppen? Jag tänker eftersom det är lite honung där och lite frukt hit och dit och havremjölk plus lite bovete? Jag är inbiten mejerifri lchfare, fast som ballat ur lite det senaste och antagligen varit väldigt elak mot min Tflora, så jag har svårt att släppa detta med att höja insulinet så lite som möjligt
Samtidigt som jag någonstans tror på att eran grej kan göra gott för min utslitna trötta kropp.
Hej!
Är det meningen att bovetet skall vara skarpt? har gjort denna nu två gånger, första gånge blötlagde jag bovetet ca 30min i kalt vatten och andra gången i varmt vatten. Båda gångerna blir bovetet riktigt skarpt, så skarpt att jag är rädd att göra illa tänderna.
Nej nej, så klart inte. Vad märkligt att det blir så skarpt. Testa annat märke kanske?
Hej! Har lyssnat på er underbara bok, tiden bara flög iväg! Så bra och inspirerande! Tack för den!
Nu är granolan i ugnen, ska bli så spännande att testa. Jag blötlade bovetet i lite drygt en timma, får se hur det blir. Näst på tur blir shoten. Nån som testat?
Hej!
Har lyssnat på er underbara bok, som även fångat min 10-åriga dotters intresse (wow) och så mycket i vårt kylskåp är numer utbytt mot mer grönt och nyttigt. Jag brukar ha vanan att göra egen granola, visserligen använder jag fler nötter och glutenfria havregryn istället för bovete men smaken är som man brukar säga delad 🙂 Jag har en fråga angående linfrön och sesamfrön, jag har nämligen läst att linfrön och sesamfrön är lite svårare för tarmarna att ta upp och att dessa frön inte är något som vi människor bör äta. Jag är intresserad av att veta vad professor Stig säger om det här och vad ni vet om detta?
Så bra att ni har denna blogg! Blir det någon ny kokbok snart?
Med vänlig hälsning
Theodora
Börjar i fel ordning:
Kokbok kommer i augusti!
Angående linfrön så vet vi inte exakt vad Stig anser, men själva brukar vi köpa hela linfrön och blötlägga dem några timmar i vatten innan vi använder dem. Krossade linfrön härsknar lätt, bl a därför som det varnats för dem. Angående sesamfrön så har vi faktiskt aldrig hört att det är något vi människor inte bör äta.
Hej och tack för en väldigt inspirerande bok!
Är dock en aning förvirrad. Överallt kan man nämligen läsa att samtliga nötter och fröer ska blötläggas x antal timmar innan förtäring. Detta pga vissa gifter(minns ej det tekniska) som gör dessa mer skadliga än nyttiga som jag förstått. Varför nämns ej detta i eran bok eller är det något ni missat? Mvh Daniel
Stämmer. Och i vår kokbok blötlägger vi rubbet!
Lagade just denna müsli men var lite för ivrig så jag missade att blötlägga bovetet. Är det farligt? Läste något om färgämnen i bovete som är skadligt för slemhinnorna i kroppen…. Måste jag slänga den fina Granolan??
[…] Food Pharmacy | Recept på vår godaste granola. – Food Pharmacy. Amy och Ebba von Sydows godaste granola – Mitt kök. Fänkålssill med lime och honung | MåBra – Nyttiga recept. Currysill med äpple och rödlök | MåBra – Nyttiga recept. Juliga köttbullesliders | MåBra – Nyttiga recept. Minijanssons i muffinsplåt | MåBra – Nyttiga recept. Grönkålssallad med päron och fikon | MåBra – Nyttiga recept. Sellerisallad med äpple och valnötter | MåBra – Nyttiga recept. Ingredienser 10 selleristänger 1 äpple 25 röda vindruvor Dressing: 75 g valnötter 1 ½ msk sherryvinäger 2 msk olivolja 2 msk valnötsolja ¼ dl vatten 1 tsk flytande honung salt och peppar Till servering: radicchiosallad (rosésallad) av Camilla Biersbjerg Foto: Betina Hastoft Gör så här 1. 2. 3. 4. Rulltårta m saffran. Ingefärskaka. Äppelrutor. Pepparkakor från Råneå | SVT recept. Porterstek. […]
Hej vänner. Har stött på problem med granolan. Hade inget bovete hemma så jag tog matvete istället och tänkte att det behövs inte blötläggas. Men det kanske är viktigt ändå för min granola vill inte bli torr. Den har nu stått i ugnen i snart 6 timmar på 70 grader. Vad ska jag göra?
Hm, mycket märkligt. Tror inte det har med blötläggningen att göra … Håll ut, vänta ett dygn? Eller prova att höja temperaturen några snäpp!
Tänkte testa detta recept och undrar om ni blötlägger nötterna också?
Mvh / K
Nej inte i detta receptet!
Hej!
Undrar varför ni har valt att ha bovete i detta fantastiska receptet istället för havregryn? Näringsinnehållet verkar nyttigare på havregryn (mer fibrer, mer B1 och B6 vitaminer, mindre kolhydrater).
Tack!
Vi gillar att variera oss, och tycker också bovete är väldigt gott. Men bara fantasin sätter gränser, man kan ha i det man själv gillar!
Hej! Hittar tipps och idéer i två av era böcker och lyssnar på bloggen. Testa att göra granola för första gången. Min blev mer som mussli? Följde beskrivningen. Det ska väll klumpa ihop sig om det är granola? Det blev gott ändå så kommer ta slut snabbt ?
HTips om bocetet inte blev bra!
Jag gör denna ofta men nu senast på nytt märke av bovete, och det blev inte bra! Blötläggningen hade ingen effekt så granolan blev knastrig och svåräten. Så då la jag en portion i kokosmjölk över natten och nu smakar den ljuvligt!
Ha det bäst,
Carolina
Hej Carolina !
Vore bra att veta vilket märke du använde, så vi alla inte gör samma misstag.
Hälsningar Yvonne
Hej Yvonne,
Jag kollade påsen lite ordentligare nu, och ser att det står ROSTAT bovete. Borde förklara saken ??
Hej. Undrar hur lång hållbarhet granolan har? Med vänlig hälsning, Linda
Finns det någon spec på näringsinnehåll för detta recept? Försöker få in det i Lifesum på något klokt sätt ?
Hej! Har gjort Luke skywalkers granola från er bok många gånger. Det står blötlägg bovetet i 30 min. Kallt eller varmt vatten. Jag kommer inte ihåg hur jag brukar göra.
Mvh Ingela
Kallt vatten går bra, kul att du gillar den!