Årets mest förvirrade samtal med Årstiderna. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Årets mest förvirrade samtal med Årstiderna.

Innan vi drar igång och återger vad som just hände så vill vi poängtera att vi verkligen gillar Årstiderna. Det är inte dom det är fel på, det är oss.

– Hej jag ringer från Årstiderna.

– Hej, vad kul!

– Jaha, känner du till Årstiderna?

– Jajamen, absolut.

– Ja men vad bra för just nu har vi kampanj på våra matkassar.

– Toppen, men innan du sätter igång och berättar så ska jag bara säga att vi är glutenfria Stockholms-vegetarianer.

– Förlåt?

– Vi är glutenfria Stockholms-vegetarianer. Som försöker dra ner på mejeriprodukter.

– Jaha, men vi har en vegetarisk matkasse.

– Ja men då så, låt höra!

– Ja, på måndag är det en risotto med champinjoner och…

– Tyvärr, då får vi hoppa över.

– Va?

– Vi får hoppa.

– Ok…

– Vi försöker nämligen hålla oss borta från ris.

– Förlåt?

– Vi äter helst inte ris.

– Varför inte?

– För att det är sockerliknande mat som innehåller arsenik. Durra?

– Ursäkta?

– Finns det durra i matkassen?

– Vad är det?

– Ett afrikanskt sädesslag som tillhör världseliten av antioxidantrik mat. Teff?

– Nä det tror jag inte…

– Nä men du, jag tror vi hoppar matkasse den här gången.

– Ok, då får du ha en fin dag.

– Detsamma, hej!

Förlåt Årstiderna, vi älskar som sagt att ni finns och så fort ni har kampanj på grönsakslådorna så slår vi till, men tanken slog oss faktiskt att vi borde ta fram en egen Food Pharmacy-kasse. Vi vet att vi håller på att skriva en bok parallellt som vi har en blogg parallellt med att vi håller på att hjälpa Stig att få ut hans synbiotika, men någon gång i framtiden kanske? Låter inte det som en rätt kul idé? En antiinflammatorisk matkasse som håller hela familjen frisk?

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Ja vilken fantastiskt bra idé! För om det fanns just en sådan matkasse hade det varit så mycket enklare att få bytt dåliga vanor mot de goda. Tack för att ni är så inspirerande!

 2. Lisa i LA skriver:

  Jaaaaaaa tack – en FoodPharmacy-matkasse, kan det bli nästa års julklapp?

 3. Absolut! Heja!

 4. Jaaaaaaa! Gör kasse! Köper direkt!

 5. Jaaaaaaa! Gör kasse! Köper direkt!

 6. Alltså, det skulle ligga högt på min want-to-have-lista! Men varför inte börja med en veckomatsedel? Eller bara några enkla tips på frukost, lunch, middag varje vecka? 😉 Sjukt snygg och välskriven blogg by the way, jag är inget hälsofreak (fastnar ofta i korvträsket med barnen till exempel) men har testat många av era recept. Tänker att många bäckar små gör att man kanske mår bättre i längden! Raw salted caramel hör till en av favoriterna vad gäller “sötsaker”. Och chaismoothien, mmmmmm! 😀

 7. Désirée König skriver:

  Det låter som en jättebra idé! Vill också passa på att tacka för alla era fina och bra inlägg! Ni är toppen!

 8. do it. vore grymt bra.

 9. Jaaa! Inte för långt i framtiden hoppas jag 🙂

 10. Charlotte skriver:

  Jaaaaaaaa!

 11. elisabeth skriver:

  Haha, jag har samma konversation med Linas Matkasse varje gång de ringer. De förstår inte alls min kritik mot de kassar jag testat, med burk-konserver, 95%-kolhydrats-middagar och processat kött. Dom förstår inte ens vad jag pratar om.

 12. annika Hedquist skriver:

  Jag skulle definitivt köpa den!! Kan ju i alla fall vara en 3-dagarskasse för oss om är lite nybörjare. 🙂 Ett jättebra sätt att lära sig laga nya maträtter.

 13. Jaaaaa!

 14. Pernilla - feelgoodfood.se skriver:

  Jaaaa gör det! Eller är inte mycket för matkasse pga älskar välja rätter själv, men en stor receptbank med era bästa favvisar!? Ps älskar er blogg!

 15. Ja! En antiinflammatorisk matkasse, vilken helt galet bra idé! Och som Monica skriver: innan ni sjösatt idén (vilket jag har en rätt stark känsla av att ni kommer att göra) så testa gärna nån slags veckomeny som vi själv kan plocka ihop. Behöver verkligen en kickstart-meny för att sluta falla för frestelser – och nu kommer december, med lussefika och glögg och pepparkakor och julgodis och hjäääääälp.

 16. Vilken bra idé! Utöka gärna leverans till München 🙂 Beställer gärna!!!

 17. Agnes Siljekil skriver:

  Åh så samt! Därför har slutat beställa den vegetariska lådan till två… Ris, pasta och bröd. Beställer bara frukt och grönt från årstiderna. Tänker att det är unga säljare som inte förstår krävande kunder 🙁

 18. Ja tack gärna!
  Och gärna en som går att få nere i Malmö!
  Är allergisk mot i stort sett allt – måndagsexemplar deluxe så allt som kan hjälpa mig att komma ut ur träsket “tonfisk på burk och rostad pumpa” är superb!
  Visserligen är pumpa nu väldans gott framförallt rostad med ett conference päron och vallmofrön…Men omväxling ni vet 🙂

 19. Charlotta skriver:

  Skulle gärna prenumerera på en veckomatsedel och/eller matkasse från er!

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kul Charlotta! Då får vi fila på det

 20. Camilla Olin skriver:

  Hej, sitter och läser er blogg efter att fått nyfikenheten väckt i VEGO Nr 5 2015. Igår testade jag och min man Guldmjölken som vi inte bara sov gott av men också verkar ha haft effekt på en jobbig förkylning.
  Jag har en fråga om ris som nämndes i bloggen ovanför: jag har också läst om att ris från Asien påvisat spår av arsenik men hur är det med det riset som produceras i Italien? Risotto görs ju lämpligast av arborio eller carnaroli och de odlas väl i Po-deltat/dalen. Så min undran är om någon vet om även deras ris har spår av arsenik i sig?

 21. Julia Ohlström skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha en Food Pharmacy-matkasse men om det dröjer skulle det vara toppen att få ett förslag på mat för en vecka som vi kan köra på tills dess 🙂

  1. Food Pharmacy skriver:

   Gud, det vore något det. Yes, matlista får vi fixa. Håller dessutom på för fullt att planera vår nästa bok som kommer att bli en kokbok …

 22. Önskan kvarstår…
  Vore fantastiskt med en sådan matkasse!
  Kanske är “någon gång i framtiden” snart här? =)

 23. Har köpt båda era böcker, lyssnar på er podd och tycker allt ni säger om maten verkar vettigt. Men jag har så svårt att komma igång med att laga sån sorts mat som ni förespråkar. Skulle verkligen hjälpa med en matkasse! Hur ser det ut så här 2,5 år senare, är matkasse från er något man ska hålla utsikt efter inom kort?

 24. Hej efter att nu har ramlat över lovord och artiklar och böcker om och av er de senaste tre dgr ( helt oberoende av varandra – känns inte som en slump) tänkte jag att det kanske finns en matkasse, sökte och fann denna tråd…hur går det med den goda iden?
  Helena

  1. Julia Axelsson skriver:

   Hej Helena! I dagsläget finns det ingen matkasse men håll utkik – vem vet vad framtiden bjuder på!

 25. Har tänkt samma sak i flera år. Tänkt att Sanna Ehdin kanske skulle börja med en IFD -kasse.
  Vad är bästa alternativet i dagsläget? Jag äter bara fisk och vegetariskt och försöker hålla mig undan mjölk och gluten. Vilken kasse kan man ta då? Vill ju att den ska vara ekologisk också.

 26. Hej! Jag älskade er bok Food Pharmacy. Lyssnade på den via min Nextory app. Nu när lillgrabben kom och ville sälja jultidningar- gissa vilken bok jag med stor glädje beställde?! 😀 Har googlat sönder matkassar med innehåll som rimmar med Er kunskap om BRA mat. Google sökningarna ledde mig hit! Ha ha När ni skriver att ni skulle ordnat egna matkassar som en idé så jublade jag! Snälla gör det!! Så bäst det hade varit!

  Dock bor jag låååååångt från Stockholm och de flesta matkassar med intressanta menyer (ändå inga klockrena) levererar inte ut hit.

  Men jag får iaf snart bläddra i en riktig Food Pharmacy -bok!

  Tack för ni finns, och för alla lärdomar ni gett o ger!

  Kram Sara

  1. Food Pharmacy skriver:

   Kram!

 27. Hej!
  Har ni spunnit vidare på denna tanke på sistone! Det vore verkligen helt fantastiskt! Jag har provat ett flertal matkassar nu men det är alltid något i varje matkasse som skaver. Antingen innehåller recepten mycket ris och pasta och/eller så är de inte ekologiska och de vegetariska rätterna är ofta betydligt mer fantasilösa än kötträtterna. Så en kasse av er vore verkligen drömmigt! Heja heja!! Hoppas hoppas!!

 28. Jaaa 😀

  Jag skulle jättegärna köpa er matkasse NU!! Snälla snälla snälla gör det!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.