Fula grönsaker ska minska matsvinnet. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Omvärldsbevakning

Post image

Fula grönsaker ska minska matsvinnet.

Läste i DN Ekonomi att Coop har börjat sälja fula potäter, gurkor, morötter och lök. De kallar dem för “knasiga grönsaker” och det är helt enkelt de fula ankungarna i skörden som åsyftas, ett gäng mindre fagra outsiders som normalt sett hamnar bland de 15-30% av alla livsmedlen som sorteras bort som andrahandssortering.

– Matsvinnet är en stor miljöfråga och livsmedelsindustrin har en stor klimatpåverkan. Kastar du en avokado kastar du 200 liter vatten, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Aaah, så bra ju. Klart vi vill äta knasiga grönsaker och vi bryr oss faktiskt inte ett dugg om att de är lite skeva och vindögda.

Däremot kan vi inte undgå att tycka att det är lite märkligt att ingen har gjort det här förut. Vi lägger ifrån oss tidningen med ungefär samma känsla som när vi hörde att ett YouTube-geni hade klippt ihop en evighetslång video med Leif GW Perssons alla grymtande och rosslande. Den idén var också så självklar att det var svårt att acceptera att den var ny. Har du inte hört? Lyssna HÄR.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.