Grönkålssallad med tamarirostade pumpakärnor och päron. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grönkålssallad med tamarirostade pumpakärnor och päron.

fav

Vi tänker att grönkålen har gjort sig förtjänt av en liten hommage så vi gör det finaste man kan göra av en grönkål. En sallad.

FullSizeRender-77

Hommage till grönkålen
(1 stor skål)

300 g grönkål
2 dl durrakorn/quinoa/helt bovete
2 avokados
1 päron
torkade mullbär
3 msk pumpakärnor
2 msk tamari
4 msk olivolja
1 citron
ev honung
salt & peppar

Hedra grönkålen genom att skölja den noggrant under kranen. Riv försiktigt bladen från stammen och massera dem med lite olivolja och vördnad. Blanda de heliga bladen med skivad avokado, kokt durra/quinoa/bovete, skivat päron, mullbär och tamarirostade pumpakärnor (läs här hur man rostar dem). Gör en dressing på olivolja, citron, eventuellt lite honung och smaka av med salt och peppar.

FullSizeRender-82

Lägg upp salladen i en tallrik och ställ den på din finaste duk. Eller förresten, duken förtjänar också en hommage. Det är ju för sjutton duken som Ludde kom hem med från syslöjden i veckan. Haja hur mycket kärlek som finns i denna duk!

FullSizeRender-79

Så där ja, nu känns det bättre.

Ikon_science-08Vadan detta snack om grönkål?

Kål i allmänhet är supermat, och drottningen i kålfamiljen är grönkålen vid sidan om rödkålen. Deras antioxidantinnehåll är helt enkelt enormt. Förutom alla andra nyttigheter i grönkål anses särskilt det stora innehållet av svavel och fibrer att spela en stor roll. Eller som Stig brukar säga: “En dag utan grönkål är en förlorad dag”.

Print

Hommage till grönkålen

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

300 g grönkål

2 dl durrakorn/quinoa/helt bovete

2 avokados

1 päron

torkade mullbär

3 msk pumpakärnor

2 msk tamari

4 msk olivolja

1 citron

ev honung

salt & peppar

Instruktioner

Hedra grönkålen genom att skölja den noggrant under kranen. Riv försiktigt bladen från stammen och massera dem med lite olivolja och vördnad. Blanda de heliga bladen med skivad avokado, kokt durra/quinoa/bovete, skivat päron, mullbär och tamarirostade pumpakärnor. Gör en dressing på olivolja, citron, eventuellt lite honung och smaka av med salt och peppar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.