"Kom nyss hem från affären med både chips och bacon. Saker som jag vet att jag inte borde äta, eller alls bjuda barnen på, egentligen." – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

“Kom nyss hem från affären med både chips och bacon. Saker som jag vet att jag inte borde äta, eller alls bjuda barnen på, egentligen.”

Här kommer ett viktigt meddelande till alla med baconångest. Vi fick ett mejl och vi känner att igenkänningen är så hög att vi inte kan hålla oss från att dela med oss av det.

Hej!

Nu sitter jag här, igen, med er blogg framför ögonen (tack) och funderar.

Det är så mycket att ta till sig för en barnfamilj som visst äter mestadels vegetariskt och ekologiskt men också mycket bröd, pasta, ris och tidigare ofta har ”förstärkt” maten åt barnen med köttbullar och korv. Var ska jag börja? Går det att sortera era inlägg i frukost/lunch/middag för att se framför sig hur det nya livet ungefär kan arta sig? Använder ni er av kokböcker? Vilka?

Kom nyss hem från affären med både chips och bacon (sjukdomskris!). Saker jag vet att jag inte borde äta, eller alls bjuda barnen på, egentligen. Skjuter undan det med att det är ju inte ofta. I alla fall. Jag är beredd att börja någon sorts resa. Men var börjar jag? Jag har ingen aning om hur ett liv utan bröd kommer att se ut och känner mig skräckslagen. Men också peppad. Jag vet också att till slut blir allt vardag, så också det obakade, ostekta livet.

Allt gott,
Anna

Darling, för det första behöver du inte ens fundera på ett liv utan bröd. Har du tid så gör det här eller det här, eller så slänger du ihop en sådan där frömix från Risenta? (kom ihåg att sänka temperaturen på ugnen bara, till strax under 100 grader)

Nu är ju inte vi några hälsocoacher men vi är i alla fall stolta innehavare av fyra små vandaler varav hälften spottar ut allt vi lagar. Så, med det sagt, vill vi råda dig att göra det enkelt för dig och inte inbilla dig att allt behöver ske över en natt. Börja med att bryta en (1) dålig vana, t ex frukosten. Käka något av ovanstående bröd med avokado eller nötsmör på i stället för ost och skinka. Eller gör vår birchermüsli (äntligen lärt oss hur man får till det tyska ü:et). Eller så provar du att göra samma banangröt som Mia gör varje morgon till sina barn: mosar lite omogen banan, blandar den med glutenfria havregryn + vatten + kokosolja + linfrön + kanel, och värmer klabbet som allra hastigast (det ska bli knappt fesljummet) på spisen. Tar typ inte längre tid än att bre en macka, lovar!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.