Vaccinera eller inte vaccinera? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vaccinera eller inte vaccinera?

Egentligen bloggar vi ju om mat men det händer att vi slinker in på mediciner också eftersom de har en så himla dålig inverkan på vår nya favoritdel av kroppen: tarmfloran. Och på tal om medicin så får vi ofta frågor angående vaccin. Vi har själva inte satt oss in i det, men eftersom frågan dyker upp lite titt som tätt tyckte vi det var spännande att höra vad Stig tycker.

– När det gäller barn bör man alltid vaccinera dem – konsekvenserna om man inte låter vaccinera sina barn är generellt sett mycket värre än eventuella biverkningar till vaccinering och dessutom kan underlåtande drabba andras barn. När våra barn föddes fanns inga vaccineringar – då skickade vi våra barn till familjer där något barn just fått en barnsjukdom. Den familj som hade mässling, påssjuka eller dylikt fick besök av lekkamrater som ännu inte haft sjukdomen för att också få sjukdomen. Att drabbas senare i livet kan få vådliga konsekvenser. En helt annan fråga är vaccinering som vuxen – den är mycket svårare att ta ställning till. Personligen så är jag helt frisk och lever hälsosamt, varför jag på senare åt beslutat mig för att avstå från influensavaccinering.

Intressant. Men vad vi nästan tycker är ännu mer intressant, är alla reaktioner han fick på Facebook förra veckan när han delade sin åsikt där. Det var en hel drös av människor som blev arga, varav vissa gick långt över gränsen för vad vi tycker är en passande ton att ha när man diskuterar. Här på bloggen får vi mest hejarop, men ibland stöter vi också på argheter och vi blir lika förvånade varje gång. Vi skakar av oss det, men det klart det är trist att folk tar sig friheten att vara extra ilskna bara för att de sitter bakom ett tangentbord.

Håhåjaja, nu vet du i alla fall hur Stig resonerar kring det här med vaccin. Hoppas han inte retade upp dig allt för mycket.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.