Vaccinera eller inte vaccinera? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vaccinera eller inte vaccinera?

Egentligen bloggar vi ju om mat men det händer att vi slinker in på mediciner också eftersom de har en så himla dålig inverkan på vår nya favoritdel av kroppen: tarmfloran. Och på tal om medicin så får vi ofta frågor angående vaccin. Vi har själva inte satt oss in i det, men eftersom frågan dyker upp lite titt som tätt tyckte vi det var spännande att höra vad Stig tycker.

– När det gäller barn bör man alltid vaccinera dem – konsekvenserna om man inte låter vaccinera sina barn är generellt sett mycket värre än eventuella biverkningar till vaccinering och dessutom kan underlåtande drabba andras barn. När våra barn föddes fanns inga vaccineringar – då skickade vi våra barn till familjer där något barn just fått en barnsjukdom. Den familj som hade mässling, påssjuka eller dylikt fick besök av lekkamrater som ännu inte haft sjukdomen för att också få sjukdomen. Att drabbas senare i livet kan få vådliga konsekvenser. En helt annan fråga är vaccinering som vuxen – den är mycket svårare att ta ställning till. Personligen så är jag helt frisk och lever hälsosamt, varför jag på senare åt beslutat mig för att avstå från influensavaccinering.

Intressant. Men vad vi nästan tycker är ännu mer intressant, är alla reaktioner han fick på Facebook förra veckan när han delade sin åsikt där. Det var en hel drös av människor som blev arga, varav vissa gick långt över gränsen för vad vi tycker är en passande ton att ha när man diskuterar. Här på bloggen får vi mest hejarop, men ibland stöter vi också på argheter och vi blir lika förvånade varje gång. Vi skakar av oss det, men det klart det är trist att folk tar sig friheten att vara extra ilskna bara för att de sitter bakom ett tangentbord.

Håhåjaja, nu vet du i alla fall hur Stig resonerar kring det här med vaccin. Hoppas han inte retade upp dig allt för mycket.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Hej!

    Är ni intresserade av vaccin gå in på denna sida: http://vaccin.me/.
    Efter att ha läst det som står där är jag glad att mitt barn inte är vaccinerat.
    Se gärna Linda Karlströms youtube filmer om vaccin.

  2. Jag skulle aldrig utsätta mina barn för den risk det innebär att inte vara vaccinerad mot en rad farliga barnsjukdomar. Tycker Stigs resonemang är klokt. Man riskerar också andra barns hälsa. Läste om en mamma vars barn var mycket infektionskänsligt, En enkel förkylning kunde resultera i sjukhusbesök. Hon var mycker oroad över trenden att inte vaccinera sina barn eftersom hennes dotter troligen inte skulle överleva röda hund och dylikt.

  3. Det är värt att tänka på att man utsätter sin omgivning för risk genom att inte vaccinera sig eftersom smittan kan drabba alla de som av olika anledningar har nedsatt immunförsvar och/eller inte har kunnat vaccinera sig.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.