Världens godaste kanelknäcke. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Världens godaste kanelknäcke.

fav

Stigs fru Marianne har ett grymt recept på knäckebröd, men eftersom en av våra små vandaler plötsligt har fått för sig att hon inte gillar kummin så gjorde vi en variant med hennes favoritkrydda kanel i stället. Det blev gott! Inte lika sött som vanligt kanelknäcke men det var heller aldrig tanken. Däremot jättefrasigt, härligt kaneligt och sprängfullt av nyttiga fröer. Dix points!

FullSizeRender-80

För att undvika höga temperaturer sätter vi ugnen på 70 grader. Det kräver två timmars tålamod vilket är en prövning i sig, men å andra sidan slipper vi allt vad bränt bröd och giftiga nysynteser heter.

Kanelknäcke
(1 plåt)

1 dl durramjöl
1 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl vatten
kanel
salt & peppar

Blanda alla torra ingredienser och toppa med olja och vatten. Åh, nu skulle Leila Lindholm rodnat om hon hörde oss men vi har faktiskt glömt hur mycket kanel vi hade i. Några tsk? 1 msk? Du får helt enkelt smaka dig fram. Låt stå och götta till sig i typ 10 minuter. Klutta ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut smeten med händerna eller med en brödkavel till en tunn någorlunda symmetrisk ruta. In på 70 grader med ugnsluckan på glänt i typ 2 timmar. Färdigt!

Print

Världens godaste kanelknäcke

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 plåt 1x
Scale

Ingredienser

1 dl durramjöl

1 dl glutenfria havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl linfrön

1/2 dl rapsolja

2 dl vatten

kanel

salt & peppar

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser och toppa med olja och vatten. Åh, nu skulle Leila Lindholm rodnat om hon hörde oss men vi har faktiskt glömt hur mycket kanel vi hade i. Några tsk? 1 msk? Du får helt enkelt smaka dig fram. Låt stå och götta till sig i typ 10 minuter. Klutta ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut smeten med händerna eller med en brödkavel till en tunn någorlunda symmetrisk ruta. In på 70 grader med ugnsluckan på glänt i typ 2 timmar. Färdigt!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.