Print

Världens godaste kanelknäcke

Scale

Ingredienser

1 dl durramjöl

1 dl glutenfria havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl linfrön

1/2 dl rapsolja

2 dl vatten

kanel

salt & peppar

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser och toppa med olja och vatten. Åh, nu skulle Leila Lindholm rodnat om hon hörde oss men vi har faktiskt glömt hur mycket kanel vi hade i. Några tsk? 1 msk? Du får helt enkelt smaka dig fram. Låt stå och götta till sig i typ 10 minuter. Klutta ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut smeten med händerna eller med en brödkavel till en tunn någorlunda symmetrisk ruta. In på 70 grader med ugnsluckan på glänt i typ 2 timmar. Färdigt!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.