Den bästa boken till din bebis: Smakäventyret! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Den bästa boken till din bebis: Smakäventyret!

Nu finns vetenskapsjournalisten (och mamman) Ann Fernholms fantastiska bok “Smakäventyret” äntligen ute i bokhandeln. Ann har både sagt till oss och skrivit i sin blogg att det är boken som hon själv önskar att någon hade stuckit i hennes hand när hon skulle börja ge sina bebisar mat. På den tiden visste hon nämligen inte hur viktigt det första årets smakträning är och att barn som börjar närmar sig 2-årsåldern ofta blir vad forskarna kallar “neologiska”, vilket helt enkelt betyder att de blir skeptiska mot nya smaker.

IMG_5584

Till på köpet sticker Ann äntligen hål på myten att barnet behöver välling för att få i sig tillräckligt med näring. Detta tycker vi är så himla befriande eftersom det krävs en stor dos självförtroende och kunskap för att våga motstå industrins lobbying. Trots att det flesta av oss innerst inne förstår att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer OMÖJLIGT kan vara bättre för sin bebis än riktig, hemlagad mat, så vågar många inte “chansa”.

Summa sumarum: årets viktigaste julklapp som vi verkligen önskar hade släppts redan för åtta år sedan. Lyllo Sam (gullungen på bilden) som får möjlighet att bygga en sådan grym tarmflora från scratch. Köp här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.