Den bästa boken till din bebis: Smakäventyret! – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Den bästa boken till din bebis: Smakäventyret!

Nu finns vetenskapsjournalisten (och mamman) Ann Fernholms fantastiska bok “Smakäventyret” äntligen ute i bokhandeln. Ann har både sagt till oss och skrivit i sin blogg att det är boken som hon själv önskar att någon hade stuckit i hennes hand när hon skulle börja ge sina bebisar mat. På den tiden visste hon nämligen inte hur viktigt det första årets smakträning är och att barn som börjar närmar sig 2-årsåldern ofta blir vad forskarna kallar “neologiska”, vilket helt enkelt betyder att de blir skeptiska mot nya smaker.

IMG_5584

Till på köpet sticker Ann äntligen hål på myten att barnet behöver välling för att få i sig tillräckligt med näring. Detta tycker vi är så himla befriande eftersom det krävs en stor dos självförtroende och kunskap för att våga motstå industrins lobbying. Trots att det flesta av oss innerst inne förstår att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer OMÖJLIGT kan vara bättre för sin bebis än riktig, hemlagad mat, så vågar många inte “chansa”.

Summa sumarum: årets viktigaste julklapp som vi verkligen önskar hade släppts redan för åtta år sedan. Lyllo Sam (gullungen på bilden) som får möjlighet att bygga en sådan grym tarmflora från scratch. Köp här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Alltså tack för tipset för några månader sen! Jag köpte den dirre när den kom ut. Så.Himla.Bra!!!!! Har en liten tjej på 7månader och den här boken gav mig verkligen självförtroendet att följa mitt hjärta och skippa industrivälling, gröt, majskrokar och smörgåsrån. Min lilla tjej äter samma mat som vi vilket innebär vegetariskt, mjölfritt och i stor mån mjölkfritt och hör och häpna hon växer som hon ska och mår alldeles utmärkt utan att någonsin fått burkmat eller berikad välling. Hon får till och med smaka på lite salta livsmedel vilket boken gav mig modet att prova. Tack för en superbra och inspirerande blogg!

  Kram till er!
  /Sandra

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack Sandra, vad kul att höra! Kram

 2. TACK för en helt fantastik blogg och era böcker. Har gett mig så mycket info och inspiration.

  Jag funderar på vad jag ska ge min 7-månaders baby istället för välling? Tar gärna emot olika tips 🙂 Hon älskar all mat, har gjort det sedan hon var 4 månader. Senaste tiden ger vi välling en gång på kvällen och en gång på natten men jag är inte så förtjust i det. När jag läser innehållsförteckningen känns det inte rätt i mig men jag vet inte vad jag ska ge istället. Är utomlands ett par månader så jag kan tyvärr inte beställa Anns bok just nu.
  Vänliga hälsningar Ellen

 3. Hej!
  Jag är i samma situation som Ellen här ovan. Ger välling på kvällen o en gång på natten. Letar också efter ett annat alternativ! Någon som har tips??
  /Linn

  1. Food Pharmacy skriver:

   Läs gärna Anns böcker Smakäventyret (som vi pratar om i inlägget) och hennes senaste bok Stora boken om barn och mat för fler tips! Hon har bland annat recept på en toppenbra hemgjord gröt som du kanske kan testa som kvällsmål. Lycka till!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.