BREAKING NEWS! PROBIOTIKA KAN MINSKA RISKEN FÖR BARNDIABETES! – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

BREAKING NEWS! PROBIOTIKA KAN MINSKA RISKEN FÖR BARNDIABETES!

Sorry att vi skriker, men vi kikade just in på Ann Fernholms blogg och upptäckte att hon skrivit om en stor internationell studie som visar att tarmfloran sannolikt har betydelse för utvecklingen av typ 1-diabetes hos barn. Både hon och vi har skrivit tidigare om att dagens barn i allt större utsträckning har utvecklat en rubbad tarmflora som gör att barriären mellan tarmarna och blodbanan börjar läcka (och som i sin tur kan förklara varför glutenintolerans och även typ 1-diabetes ökar), och det här ger ju ytterligare stöd för tesen.

Hör här:

I den internationella TEDDY-studien (The Environmental Determinants of Diabetes in the Young) som bedrivits från Lunds universitet, har forskarna bl a upptäckt att om bebisar med HÖG GENETISK RISK för typ 1-diabetes får PROBIOTIKA under de första 27 dagarna i livet så HALVERAS risken för att de ska utveckla de antikroppar som är förknippade med typ 1-diabetes. Och en möjlig förklaring till detta kan då vara att probiotikan hjälpte barnen att utveckla en hälsosam tarmflora.

Det är när man läser sådant här som man känner att fossingarna nästan lyfter från parketten.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.