Dagens outfit! D-vitamin. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! D-vitamin.

Oj oj oj, nu är det mörkt. Men det löser vi genom att tända massa levande ljus och ficklampor, och ta vår dagliga dos D-vitamin. I norra Europa har vi så liten tillgång till sol under vinterhalvåret att vi knappt kan bilda något nytt D-vitamin alls, så om vi inte äter tillskott får vi snällt förlita oss på förrådet av D-vitamin som vi byggde upp i somras. Kom bara ihåg att halveringstiden på D-vitamin är sex veckor, dvs var sjätte vecka tappar vi hälften av vårt förråd, så har du inte varit på någon härlig solsemester i höst börjar förrådet redan att sina. Bristen på D-vitamin kulminerar i mars och april och då förvärras också kroniska sjukdomar (medan t ex depression kulminerar några månader tidigare).

Ljuskällor från vänster till höger: doftljus från Ortigia, kronljus från Clas Ohlson, ficklampa från BR, flytande D-vitamin från Holistic.

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.