Dagens outfit! Pinjekotte. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit! Pinjekotte.

I dag sitter vi och glor på den här kotten. Detta är alltså en pinjekotte i vilken det gömmer sig mellan 60–80 små pinjenötter. Det enda du behöver göra är att placera kotten på en varm plats och efter cirka 4 veckor kommer kotten att börja knirra och knastra och slutligen öppna sig (oklart hur lång tid detta moment tar, återkommer med rapport). Hur spännande? Varje kärna är omgiven av ett hårt skal som sedan tydligen ska knäckas med en nötknäckare så när du väl befriat de små pinjekompisarna så gissar vi att man har mer förståelse för varför pinjenötter är så dyra i butik?

Och medan vi väntar på detta skådespel, tja då läser vi lite Nils Holgersson.

Bok: Nils Holgerssons Underbara Resa. Pinjekotte: Coop på torget.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Alexandra skriver:

  Vad spännande! Så det finns alltså pinjekottar att köpa här i Sverige? Är det såna som används som dekoration i jularrangemang eller är de faktiskt till för att “knäcka” själv?

 2. Vi har haft en pinjekotte på element i köket flera veckor och väntar fortfarande på det “sprakande skådespel” som utlovades skylten i affären. Hoho, “sprakande skådespel”.

 3. Annika Syren skriver:

  Det kan vara svårt att knäcka pinjenötterna med en nötknäckare. Ofta går nöten sönder när skalet spricker. Vi upptäckte att man har bättre lycka om man sätter nöten på tvären/höjden så att trycket kommer mot de spetsiga ändarna. Det blir enkelt med en skruvtving, och när man hör att skalet spricker är det lätt att öppna och ta ut nöten hel.

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack snälla för tips, onekligen pilliga små nötter!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.