En helt underbar bryssel- och grönkålsallad med extra allt till julbordet. – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

En helt underbar bryssel- och grönkålsallad med extra allt till julbordet.

fav

Hej. Det är vi. Ledsen om vi stör så här dan före dopparedan men vi vill bara dela med oss av ett fantastiskt gott recept på brysselkål som vi lagade i går och som passar på julbordet big time. Dagen till ära hade vi strömavbrott , men det löste vi med några stearinljus och en tändare.

IMG_3252

Börja med att skala och strimla en påse (cirka 1/2 kg) brysselkål.

IMG_3263

Och så gör du samma sak med cirka 250 gram grönkål (foka på bladen, bort med stammarna).

FullSizeRender-117

Och så strimlar du ett äpple. Gärna grönt. Gärna syrligt.

FullSizeRender-118

Sedan gör du en dressing på 3 msk citron, knappt 0,5 dl olja, 1 vitlöksklyfta, lite salt och peppar och 1 msk honung.

FullSizeRender-119

Och sist men inte minst gör du den här helt makalöst goda “parmesanen” på 1 dl pumpakärnor, 1/2 tsk salt, 2 rivna vitlöksklyftor och 2 tsk olivolja. Alltså mama, vad god.

FullSizeRender-121

Och sedan masserar du grönkålen med olivoljedressingen och därefter häller du ner resten och så vevar du runt några varv så att allting blandas väl. Jo just det ja, släng i en knapp dl russin också!

FullSizeRender-120

Och DÄR brann sista ljuset ut.

Receptinspiration från choosingraw.com.

Print

En helt underbar bryssel- och grönkålsallad med extra allt till julbordet

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 stor sallad 1x
Scale

Ingredienser

1/2 kg brysselkål

250 gram grönkål

1 äpple

3 msk citron

1/2 dl olja

1 vitlöksklyfta

lite salt och peppar

1 msk honung

1 dl pumpakärnor

1/2 tsk salt

2 rivna vitlöksklyftor

2 tsk olivolja

1 dl russin

Instruktioner

Börja med att skala och strimla brysselkål och så gör du samma sak med grönkål (foka på bladen, bort med stammarna). Och så strimlar du äpplet. Gärna grönt. Gärna syrligt.

Sedan gör du en dressing på citron, olja, vitlöksklyfta, lite salt och peppar och honung. Och sist men inte minst gör du den här helt makalöst goda “parmesanen” på pumpakärnor, salt, rivna vitlöksklyftor och olivolja. Alltså mama, vad god.

Och sedan masserar du grönkålen med olivoljedressingen och därefter häller du ner resten och så vevar du runt några varv så att allting blandas väl. Jo just det ja, släng i russin också!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Supergod! Alla mumsade av den på det i övrigt ganska traditionella julbordet, (dvs mycket kött, salt, fett och socker) och tyckte den var suverän Vi gjorde den dock utan “parmesanen”.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vad härligt, vi tycker också om den mycket. Lova dock att du gör parmesanen någon annan gång – den är riktigt god och funkar minst lika bra på t ex en snabb tomatsås.

  2. Spännande recept ni delar med er undrar vilka recept i detta blogginlägg som går att göra dagen innan eller måste de göras samma dag.

  3. Mixar man parmesanen?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.