Det pågår ett krig i din tarm. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Det pågår ett krig i din tarm.

Ikon_professorns_spaltTänk dig att det pågår ett krig i din tarm – kriget mellan de onda och de goda bakterierna. När du äter bra mat som når hela vägen ner till grovtarmen stöttar du de snälla bakterierna så att de kan föröka sig, knuffa undan de elaka bakterierna och dämpa inflammationen i kroppen.

Problemet är bara att den mat som majoriteten av oss äter i dag i vår del i världen, snarare stärker de onda bakterierna än de snälla. Och när de snälla bakterierna försvinner blir tarmväggen försvagad, de elaka bakterierna kan snabbt ta över immunförsvaret och, i värsta fall, ta sig in i övriga kroppen och ställa in den på ökad inflammation. Tillslut ställer de elaka bakterierna om hela metabolismen i kroppen vilket är främsta orsaken till akut och kronisk inflammation och infektion, samt till fetma och kroniska sjukdomar.

Om du vill läsa mer slaget mellan de god- och elakartade bakterierna så kan vi varmt rekommendera Stigs krönika om vikten av att hedra dina skyddsbakterier. Läs den här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.