Supersnabb ärtsoppa med vitlök, citron och chili – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Supersnabb ärtsoppa med vitlök, citron och chili

fav

Konstig sak som hänt; när vi satt och skrev som bäst på vår bok så gick vi igång på en sak som vi själva skrivit nämligen att frysta grönsaker är kanon. Det säger ju sig självt att grönsaker som frysts ner direkt efter skörd oftast är mer näringsrika än grönsaker som har hunnit tappa både vitaminer och antioxidanter medan de transporterats från fältet till din matbutik. Kanske låter knäppt att gå igång så mycket på sin egen text men nu gjorde vi i alla fall det, vilket resulterade i en jättegod och enkel ärtsoppa.

Vi tar det steg för steg:

FullSizeRender-122

1) Lägg upp citron, lök, vitlök, frysta ärter, buljong, salt och chili i ett snyggt stilleben. Samla gärna runda saker till vänster, påsen i mitten och kryddorna till höger.

FullSizeRender-126

2) Konstatera att din 5-åriga dotter har skrivit sitt namn på marmorskivan och andas ut för att det bara var med blyerts.

IMG_3300

3) Ångkoka 1 hackad lök och 1-2 hackade vitlöksklyftor snabbt. Lägg tillsammans med resten av ditt stilleben (4 dl frysta gröna ärtor, 1/2 citron, 1 skvätt olivolja, 1 liter buljong, chili, lite timjan, salt och peppar) i en mixer och mixa till en soppa. Häll upp i en pytteliten skål eftersom alla andra skålar står i diskmaskinen. Ät.

FullSizeRender-123

4) Passa på att vika tvätten.

FullSizeRender-124

5) Kan vi förresten prata lite om strumporna?

FullSizeRender-125

6) Ett par av sex möjliga. Alltså, vad är grejen?

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.