Kan tarmfloran hjälpa till att hålla vikten? – Food Pharmacy

Forskning, Food Pharmacy

Post image

Kan tarmfloran hjälpa till att hålla vikten?

Vad tusan hände? För bara två år sedan hade vi aldrig tagit ordet “tarmflora” i vår mun och nu slänger vi oss med det så gott som dagligen. Full förståelse för om du börjar tröttna – våra familjer är de första att ställa sig på din sida.

Nu görs nämligen en slumpad och placebokontrollerad studie där forskare transplanterar tarmbakterier mellan människor för viktnedgång. Du som följer den här bloggen minns kanske att vi har skrivit om att överviktiga människor har en annan tarmflora än smala? Bland annat har vi skrivit om magsäcksoperationer mot övervikt och att forskarnas hypotes är att det är den delvis nya tarmfloran efter en magsäcksoperation som i sig bidrar till både viktnedgång och förbättrad ämnesomsättning.

Nåväl, den aktuella studien görs med hjälp av frystorkat bajs i pillerform och det är första gången som forskarna faktiskt försökt att transplantera tarmbakterier mellan människor för viktnedgång. Vi tycker att det låter a) lite, lite läbbigt men framför allt b) väldigt spännande, och ser till att klämma in ordet “tarmflora” en sista gång innan vi stänger ner datorn för i dag.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.